Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzovníky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Porce: cca 24 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 607 kJ /
862 kcal
Bílkoviny53,54 g
Tuky58,45 g
Vláknina3,68 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,88 g
Sacharidy28,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme. Krok 2: Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku. Krok 3: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik cca 2-3 mm hrubý. Krok 4: Lyžičkou ukladáme na polovicu cesta kôpky bryndzovej náplne. Krok 5: Potom prehneme druhú polovicu cesta cez kôpky a pohárom vykrajujeme kolieska. Pomúčenou vidličkou okraje koliesok postláčame. Krok 6: Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 min teplotu znížime na 180°C a pečieme dozlata.

Zveřejněno 4. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzovníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyj5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzovníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyj5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
brynzovníky

Suroviny:
těsto listové, brambory, brynza, pažitka, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu