Suroviny
Porce: cca 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 607 kJ / 862 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,54 g |
| Tuky | 58,45 g |
| Vláknina | 3,68 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 4,88 g |
| Sacharidy | 28,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.
Krok 2: Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku.
Krok 3: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik cca 2-3 mm hrubý.
Krok 4: Lyžičkou ukladáme na polovicu cesta kôpky bryndzovej náplne.
Krok 5: Potom prehneme druhú polovicu cesta cez kôpky a pohárom vykrajujeme kolieska. Pomúčenou vidličkou okraje koliesok postláčame.
Krok 6: Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 min teplotu znížime na 180°C a pečieme dozlata.
Zveřejněno 4. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brynzovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyj5
Moje poznámka
Brynzovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyj5
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
brynzovníky
Suroviny:
těsto listové,
brambory,
brynza,
pažitka,
vejce
Komentáře (1)