Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelený chřest s parmezánovým krémem

Jistě netradiční kombinací je spojení chřestu a jahod. Avšak věřte, že se spolu skvěle doplňují, zvlášť, když je dochutíme ještě parmazánovou omáčkou ze smetany. Tento salátek tak můžete podávat třeba jako předkrm nebo pohoštění na pikniku.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 346 kJ /
1 278 kcal
Bílkoviny42,80 g
Tuky109,60 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,40 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest očistíme a odlomíme tvrdé konce. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme malou lžičku cukru a vložíme chřest. Vaříme cca 7 minut. Krok 2: Příprava krému: smetanu ke šlehání přivedeme k varu, přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Dáme vychladit, nejlépe přes noc, dochutíme solí, pepřem a poté vyšleháme do hustého krému. Krok 3: Příprava křupinek: Pánvičku s nepřilnavým dnem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a zezlátnout. Pánvičku odstavíme z ohně, necháme vychladnout a sýr odloupneme. Krok 4: Chřest rozdělíme na talíře a doplníme parmezánovým krémem, jahodami, zakápneme balsamicem a přidáme křupinku.

TIP: Desatero: Chřest a jeho zpracování - rady a tipy

Zveřejněno 7. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelený chřest s parmezánovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelený chřest s parmezánovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZP7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes::yes:recept se mi moc líbí a krásné foto :-K

Krasny recept :yes: Ta "parizska slehacka z parmezanu" nema chybu <3

bofinka, magdalenka - děkuju:-K

To je nádherný recept!

S tímhle můžeš do MasterChefa:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K Nádhera.
( Jen bych možná chřest dala na pařáček místo do vody....mám vyzkoušeno obojí...)

Eja57: děkuju:-K, ale do MasterChefa bych opravdu nemohla:-D. S tím pařáčkem máš pravdu, taky už jsem ho tak dělala, je to výborný, dnes jsem ho vařila ve vodě, tak jsem to tak i napsala:-8

Tématické fráze:
zeleny chřest se na smetaně, zelený chřest na smetaně

Suroviny:
chřest zelený, voda, cukr, smetana ke šlehání, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř bílý mletý, ocet balsamiko, jahody

Přidat fotografie receptu