Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kalamáry a krevety na bílém víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kolbabka Kolbabka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 694 kJ /
2 078 kcal
Bílkoviny322,50 g
Tuky54,02 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 2,92 g
Sodík 2,58 g
Sůl6,80 g
Sacharidy42,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme kalámary (vytáhneme za chapadla s hlavičkou ven, nožem vytlačíme vnitřnosti a nezapomeneme vytáhnout průhlednou kost), omyjeme je a nakrájíme na třetiny (od hlavičky odkrojíme i chapadla a přidáme rovněž do směsi). Krok 2: Očistímě krevety (odkrojíme hlavičku a za nožičky sloupáváme průhledný krunýřek) a nakrájíme na třetiny stejně jako kalamáry. Přidáme ke kalamárům a krevetám najemno nakrájenou cibulku a cesnek a zpěníme na másle. Krok 3: Po zpěnění směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a podlijeme vínem. Jako poslední přidáme petrželku. Podáváme hotovou směs se zeleninovým salátem a toasty nebo jinou vhodnou přílohou.

Zveřejněno 12. 5. 2019

Poznámka autorky Kolbabka

Tento recept doma úplně milujeme a kombinaci kalamárů s krevetami děláme jedině takhle. Nechte si chutnat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kalamáry a krevety na bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PyE4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kalamáry a krevety na bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PyE4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

A krevetam odstranime strivko https://www.youtube.com/watch?v=d22rOFS0PZI

1974andrea: Ano, to jsem zapomněla dodat, že krevety byly předvařené. Dávala jsem vše smažit najednou - kalamáry jsou poměrně rychle a celá směs se smaží ve šťávě s vínem, takže se mi nestalo, že by krevety byly tuhé :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Ešte by som dodala, že z hlavy vyberieme aj tvrdý "zobáčik"...Uvítala by som dobu varu, aby kalamáry a krevety neboli gumovité. Ďakujem.

magdalenka: V létě to chceme zkusit na kameni, já kalamáry zatím dělala jen takhle a krevety smažila na másle :-8 Ať se zadaří:-K:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
kalamáry, krevety a kalamáry recepty, kalamáry recept, kalamary s tousty, kalamáry recepty, kalamary na vine, plněné kalamáry, videorecept, kalmary v másle, předvařené kalamáry, kalamary s krevetami, z ceho jsou kalamáry, kalamary tuhý, recepty na kalamáry, kalamáry doba varu, recepty kalamáry, krevety a kalamáři, jak na krevety, aby nebyly tuhé, co jsou kalamáry, rizoto s kalamáry, rizoto s krevetema a kalamary

Suroviny:
kalamáry, krevety, cibule, česnek, víno bílé, máslo, petrželka, tymián, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu