Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 080 kJ / 2 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,88 g |
Tuky | 156,17 g |
Vláknina | 21,09 g |
Cholesterol | 382 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,48 g |
Sacharidy | 145,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a brambory s celerem nastrouháme na jemno. Na sádle usmažíme cibuli dozlatova. Přidáme zelí, celer, brambory a koření. Zalijeme tak do poloviny vodou vaříme do měkka. Zelí dochutíme cukrem a octem. Vodu doléváme podle potřeby.
Krok 2: Na knedlíky nastrouháme brambory a šalotku najemno. Brambory necháme pár minut stát a vymačkáme vodu do misky. Po chvíli slijeme vodu a usazený škrob vrátíme k bramborám. Přidáme smaženou cibuli, burizony, sůl, vejce a postupně mouku do hustší konzistence.
Krok 3: Lžíci vykrajujeme větší noky a vkládáme do osolené vařící vody. Uděláme jeden kousek a počkáme jestli se nerozvaří. Jinak přidáme ještě trochu mouky. Po vyplavání vaříme 5-6 minut, podle velikosti. Podáváme zelí, na něm uložené knedlíky, políté opečenou slaninou.
Zveřejněno 16. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rané zelí s celerem a cibulové chlupáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAjV
Moje poznámka
Rané zelí s celerem a cibulové chlupáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAjV
Nejnovější recepty
Burger bulky
Přidáno před 20 minutami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 6 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 1 hodinou
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
stepna před 2 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 4 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 4 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty se zelím,
recept na zeli,
cibulové zelí,
zelí recept,
rané zelí,
rané zelí recept,
recept se zelím,
recepty z celeru
Suroviny:
zelí hlávkové,
celer,
cibule,
brambory,
sádlo,
kmín celý,
pepř,
sůl,
ocet,
cukr,
brambory,
cibule šalotka,
vejce,
cibule sušená,
burizony,
mouka polohrubá,
sůl,
slanina anglická
Komentáře (5)