Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z červené řepy

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nelca777

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 548 kJ /
2 282 kcal
Bílkoviny47,90 g
Tuky22,70 g
Vláknina23,64 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy445,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájím na jemno, nastrouhám na hrubém struhadle řepu.

Na trošce oleje zpěním cibuli, pak přidám řepu, hned poté rýži, až začne rýže syčet, přiliji víno a nechám ho odpařit. Krok 2: Když je víno téměř odpařené, podle chuti osolím a opepřím, poté postupně začnu přilévat vývar, dokud se rýže neuvaří (zaklopené a stále musí mít nějakou tekutinu, dokud rýže není hotová, aby rizoto nebylo suché). Krok 3: Když je rýže hotová, zamícháme do rizota parmazán (tak pět lžic), když se sýr rozpustí, přidám máslo a tymián.

Dle chuti přisolím.

Zveřejněno 17. 5. 2019

Poznámka autorky Nelca777

Kdo nezná, červená řepa dost barví, tak jsem si při strouhání navlékla na ruku sáček ( řepa jde špatně dolů ) a také pozor, nejde vyprat!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZYl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZYl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rizoto z červené řepy, rizoto z řepy recept, červená řepa recepty, rizoto s červenou řepou, rizoto červená řepa, rizoto s červené řepy, řepové rizoto, bezmasé rizoto s červenou řepou

Suroviny:
řepa červená, cibule červená, víno červené suché, rýže arborio, vývar, olej olivový, sůl, pepř, tymián, parmazán, máslo

Přidat fotografie receptu