Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky na fenyklu, paprikách a rajčatech

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 785 kJ /
1 383 kcal
Bílkoviny143,75 g
Tuky52,15 g
Vláknina29,12 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 627 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy71,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme očištěný fenykl a cibuli na měsíčky, papriku na větší nudličky a spařená oloupaná rajčata na kousky.
Omyté, papírovou utěrkou osušené maso nakrájíme na 4 plátky, mírně naklepeme a posypeme steakovým kořením. Krok 2: Na pánvi opečeme na sádle maso z obou stran. Dáme stranou nebo použijeme druhou hlubší pánev, na které opět na sádle nejprve orestujeme cibuli a fenykl. Po chvilce přidáme papriku, ještě minutu restujeme, přidáme rajčata a podle potřeby i trochu vody. Krok 3: Za stálého míchání přidáme protlak, 100 ml vody, půl lžičky čubrice (koření běžné v obchodech), podle chuti cukr, steak koření nebo sůl a pepř. Podusíme krátce tak, aby vše zůstalo na skus .
Na směs zeleniny dáme prohřát maso a ihned podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Zveřejněno 22. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na fenyklu, paprikách a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAM1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na fenyklu, paprikách a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAM1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové plátky, vepřové plátky na paprice, veprove platky na paprice a eajcatech, fenykl recept, papriky a rajčata recepty, vepřové na paprice, kýta na paprice a rajčatech, maso na rajčatech a paprikách, fenykl bulva

Suroviny:
maso vepřové, fenykl, paprika čerstvá bílá, rajče, cibule, protlak rajčatový, koření na steak, koření čubrica, cukr, sůl, pepř, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu