Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olomoucké zapékané brambory - rychlý a jednoduchý recept

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaytee

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 160 kJ /
2 667 kcal
Bílkoviny102,31 g
Tuky173,32 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 767 mg
Sodík 5,24 g
Sůl12,42 g
Sacharidy163,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory klasicky oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme slaninu s krkovičkou a rozpálíme troubu na 180°C. Vejce s mlékem rozkvedláme. Krok 2: Pekáč vymažeme sádlem. Do něj nasypeme uvařené brambory, ochutíme kořením. Přisypeme slaninku s krkovičkou, zalijeme vejci a nakonec zasypeme tvarůžky. Krok 3: Pečeme přikryté 20 min na 180°C, poté přidáme na teplotě, alespoň na 220°C a pečeme odkryté do zlatova. Podáváme s okurkou.

Zveřejněno 23. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké zapékané brambory - rychlý a jednoduchý recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNYV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké zapékané brambory - rychlý a jednoduchý recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNYV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
olomoucké brambory, olomocké brambory

Suroviny:
brambory, slanina anglická, krkovice uzená, sýr tvarůžky kulaté, koření, vejce, mléko, sádlo, okurka čerstvá

Přidat fotografie receptu