Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beskydská houbová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 161 kJ /
278 kcal
Bílkoviny9,04 g
Tuky17,10 g
Vláknina19,45 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy12,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očičtěné a nakrájené čerstvé lesní houby vaříme spolu s mrkví a petrželí v osoleném a malinko okmínovaném masovém vývaru (ale lze i jen ve vodě) do poloměkka. Krok 2: Potom přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na nudličky pokrájenou papriku, pórek na kolečka a vaříme doměkka. Pokud použiji mražený květák, dávám ho do polévky jako poslední, před přidáním zavářky. Krok 3: Do hotové polévky dáme lžíci předem připravených nudlí nebo těstovin a ještě povaříme. Při podávání přidáme čerstvé máslo a zdobíme čerstvou petrželkou.

Zveřejněno 28. 5. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Polévka je skoro dietní a přesto dobrá, kdo nehledí na linii, může i vylepšit třeba smetanou a pod.

Odkud recept mám už nevím, mám ho už dlouho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydská houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ek3N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydská houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ek3N

Marie

Komentáře (8)

Jsem z Beskyd ale dávat do houbové květák8-( v životě neslyšela

Eja57: S tím bys uctila mně a moc, to já můžu:-8;-):-D Dělám v nejrůznějších podobách:yes::-)

Tejaja: Terezko, však jsem to nemyslela ve zlém,:-D ale vybavilo mi to dávnou vzpomínku a za to jsem ti vděčná, hezké a úsměvné vzpomínky jsou milé:-D;-), takže díky za ně:yes: Moc tě zdravím!

tejaja: ;-) já Tě snad pozvu na moje vepřové v mrkvi - mrkvička na skus, dochucená citronovou kúrou:-*

Zobrazit starší odpověď

Tejaja: Terezičko zlatíčko, jsem moc ráda, že ti chutnalo!:-D Děkuji za vyzkoušení receptu i za ty parádní fotky!:-K Jen jsem se musela zasmát, když jsem si tě představila, jak z polévky vystrkuješ na okraj talíře tu zeleninku. :-D:-D Kdysi, když byly moje děti malé, to tak dělal můj mladší synek. No řešení bylo rychlé a jednoduché, začala jsem zeleninu do polévek strouhat - do dneška vzpomíná, jak jsem ho převezla! Jen nevím, kdo tu mrkvičku bude strouhat do tvojí polévky?;-):-8:-D To bylo jen řečnická otázka.;-) :-8 Ještě jednou moc a moc veliký dík, jak za vyzkoušení, i za skvělé fotečKy, mám jako vždy moc velikou radost.:yes: Opravdu děkuji a zdravím!:-K

MamlajdaD: :-D:-D:-D Milujem zeleninu akúkoľvek, ale mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler iba v surovom stave. Od narodenia. Keď zavoniam varenú mrkvu, stiahne mi hrdlo a neprehltnem ani slinu. Po niekoľkých pokusoch ešte v časoch mimina to mamka vzdala, lebo to nikdy nedopadlo dobre. Ale mňa by si neoblbla. To by som sa tej polievky ani nedotkla. :-D:-D:-D Ale ja som na to vyzrela, ja si tú mrkvu nastrúham a vhodím do polievky priamo do taniera. Tak sa mrkva oteplí od polievky, ale stále je surová. :-D Ale častejšie sa tomu vyhnem a na varenie použijem akúkoľvek inú zeleninu. Tu som chcela dodržať recept a to potom vyberám už pri nakladaní na tanier a zvyšok už z taniera. :-D:-D:-D

Bola som na záhrade a horúco ako v pekle. Tak som zabehla do lesa na huby a našla kozáčiky, preto na večeru bola polievočka. :-D Takto som ešte hubovku nerobila, a musím, povedať, že je veľmi dobrá, aj keˇd ja preberám, resp. vyberám tú mrkvičku a petržlen. :-D;-):yes:

Tématické fráze:
polevka horalka, houbová polévka s nudlemi, houbová polévka top recepty, beskysdska polevka, beskydské recepty z hub, houbové polévky, houbová polévka se zavářkou

Suroviny:
houby, vývar masový, mrkev, petržel, květák, pórek, lusk paprikový, máslo, petrželka zelená, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu