Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gurmánské zapečené brambory

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 6+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 921 kJ /
937 kcal
Bílkoviny51,84 g
Tuky43,29 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 868 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy79,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory se slupkou dáme vařit do osolené vody s kmínem, uzené vložíme na pařák a vaříme v páře 30 min.
Bylinky nasekáme na drobno, vložíme do většího hrnku, přidáme smetanu a nastrouhaný sýr. Rozkvedláme.
Troubu rozehřejeme na 200°C. Krok 2: Cibuli nakrájíme na 1/4 kolečka a dáme na olej smažit. Mrkev a papriku nakrájíme na malé kostičky. olivy na tři díly, řapíkatý celer, zbavený vláken, na plátky, fazolové lusky na menší kousky. Vše přidáme k cibuli, včetně na drobno nebo na nudličky nakrájeného uzeného. Krok 3: Brambory oloupeme a protlačíme kolečkem na bramborový salát, Nejprve polovinu na vymazaný pekáč, osolíme, opepříme, na ni navrstvíme směs z pánve a pak zbylé brambory, osolit opepřit a zakápnout olejem.
Vložíme do trouby, po 20 minutách přelijeme smetanovou směsí . Dopečeme do zlatava.

Zveřejněno 2. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gurmánské zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAxr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gurmánské zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAxr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
gurmanske brambory, zapečené brambory, gurmandes brambory, guránské brambory

Suroviny:
brambory, olej olivový, pepř mletý, sůl, kmín celý, sýr gouda, libeček, petrželka, pažitka, vejce, smetana 12%, mrkev, paprika, olivy černé, celer řapíkatý, lusky fazolové, cibule

Přidat fotografie receptu