Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šuprlíky (polévka)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pafca4

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 585 kJ /
379 kcal
Bílkoviny15,68 g
Tuky7,91 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy57,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze syrových nastrouhaných brambor (strouháme na drobné nudličky) vymačkáme vodu, osolíme je, přidáme vejce a polohrubou mouku. Vznikne tužší hmota, kterou vykrajujeme lžící a házíme do vroucí polévky. Krok 2: Polévku připravíme tak, že do vody dáme vařit kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a tymián, sůl dle potřeby. Ke konci přidáme jíšku, usmaženou cibulku, ocet, česnek, majoránku a pepř dle chuti.

Zveřejněno 6. 6. 2019

Poznámka autorky pafca4

Výborná hutná polévka. Recept, který se u nás předává z generace na generaci.

Recept si jde zjednodušit tak, že si rovnou uděláme cibulovou jíšku a následně přidáme vodu, zeleninu, koření....

Já jsem napsala recept tak, jak jsem jej dostala od své babičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šuprlíky (polévka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKZl

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šuprlíky (polévka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKZl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Co takhle šuplíková, pardon šuprlíková:-D polévka???? Ať je v názvu polévka, jinak to nikdo nenajde....

Eja57: tak jsem to trochu pozměnila ;-)

nemělo by se to celé jmenovat "polévka s šuprlíkami"?:-D, když je to zavářka,? takhle mi to přijde, jako kdybych sem vložila recept na polévku s nudlemi a nazvala ji NUDLE :-D

pafca4: ;-):-K

Zobrazit starší odpověď

U nás sa halušky dávajú do polievky varenej z bravčového. https://www.toprecepty.cz/recept/2833-polevka-z-ve...

tejaja: jejda, já to nemyslela zle ;-) jen jsem nechtěla, aby pak někdo, kdo je neznalý v haluškách jako já (znám jen ty počeštěné) dělal do téhle polévky malé "knedlíčky" namísto velkých

Zobrazit 2 starší odpovědi

"Polévku připravíme tak, že do vody dáme vařit kořenovou zeleninu"
No a kdyby se kořenová zelenina před vařením ve vodě napřed restovala (lépe na másle, než nasucho), tak to by byla polévka par excellence a ne jen běžný zeleninový vývar se zavářkou, že :-)

A toho octa kolik? má to být kyselé?

Coleta: Má to být lehce nakyslé. Já vždy dám octa trochu a pak si případně každý může přidat podle chuti více. Přidat se může vždy, odebrat už ne ;-)

Tie šuprlíky sú vlastne halušky, klasické zemiakové, len nedávam vajce.;-)

pafca4: Halušky nemusia byť len malé. Pokiaľ sa sádžu, tak sa to robí z lopára, na ktorý sa dá cesto a sádžu sa lyžicou, takže nie sú malé.;-)

Zobrazit starší odpověď

Veľmi sa mi páči ten názov, že: Šuprlíky :) Keď budete variť určite pridajte fotku. Vyzerá to na takú dobrú poctivú zasmaženú polievku.

SilviaD: určitě pak fotku přidám ;-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
šuprlíková polévka

Suroviny:
brambory, vejce, mouka polohrubá, sůl, zelenina kořenová, sůl, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, jíška, cibulka, ocet, česnek, majoránka, pepř

Přidat fotografie receptu