Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové opékané brambory

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 132 kJ /
749 kcal
Bílkoviny20,26 g
Tuky23,61 g
Vláknina48,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy107,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem, aby ztuhly. Neměly by být zcela dovařené. Oloupeme je a nakrájíme nejlépe nožem na hranolky, můžeme použít i hranolkový kráječ. Krok 2: Na pánev dáme olej, přidáme brambory a vše posolíme podle chuti. Brambory navíc poprášíme hrubou moukou a občas obracíme a opékáme, až jsou hranolky červené. V druhé půlce opékání přidáme i pokrájenou cibuli a asi 4 stroužky jemně pokrájeného česneku. Podle chuti můžeme nakonec ještě přidat trochu utřeného česneku. Krok 3: Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kefírem, mlékem apod. Snadné, jednoduché, levné a přitom moc dobré. Můžeme podávat i jako přílohu.

Zveřejněno 7. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové opékané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Zj5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové opékané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Zj5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Eja57: Moc veliký dík za vyzkoušení,:-K i za opravdu zdařilou fotografii :yes:. Hlavně, že tě ty opečené brambory úplně nezklamaly, i když říkáš, že šťouchačky s přidaným česnekem by byly podobné a méně pracné.:-8 Ale každý máme svoje oblíbené chutě:-D. Ještě jednou velý dík za vyzkoušění i fotografii!:yes: Moc zdravím!
.

Tak trochu do červena se mi to podařilo- viz vložené foto...Jako příloha k napřírodno podušené kedlubně.
Žádné stydnutí, tuhnutí apod. se nekonalo, ráno jsem uvařila brambory, ještě teplé oloupala a nakrájela na hranolky, ty nechala vystydnout, posypala moukou a šupla na pánev s rozehřátým olejem. Držely pohromadě, žádný problém. Když už byly skoro hotové, přidala jsem trochu cibulky a česneku. Není to špatné, ale když přidám do šťouchaček česnek tak to bude chuťově stejné a poměr vynaložené úsilí/výsledný efekt je jasný....

casino: Děkuji za hezký komentář. :yes::-8 Nebudu vysvětlovat jednotlivosti, ale jen vám prozradím, že k tomu, abych sem recepty "sekala jak Baťa cvičky" ( dobrá formulace, to mně rozesmálo:-D;-)) tedy že k tomu mám důvod, a to dost vážný, ale nechci ho nikde zveřejňvat. A navíc teď toho doma moc nedělám, páč se necítím dobře, tak dřepím u počítače a dost mne svrbí dlaně, abych sem nedala víc receptů, než max. 1 denně!:-8 Tak ještě jednou moc dík za koment a zdravím!:-)

Eja57: jestli to opravdu vyzkoušíš, tak budu moc ráda:-K A jestli tě můžu poprosit, zkus to udělat tak, jak navrhuje tejaja, já jsem recept podle jejího podnětu trochu poopravila.:-8;-) Už předem moc děkuju za vyzkoušení:-D:yes: Zdravím!

Včerejší zemáky na cibulce známe přece všichni, že :yes::-D
A že se brambory dávají na předsmaženou cibuli (STEJNĚ JAKO BYLO PŮVODNĚ V RECEPTU:-! je obvyklé, že:-)
Myslím, že problém je ve formulaci " opékáme, až jsou hranolky červené." To pak s cibulí nemůže dopadnout jinak, že ;-(
Problém s brambory? V praxi se to asi neřeší, že:-) ale typ "A" se jeví býti nejvhodnější, že ;-)
Ta mouka mě zaujala :-)
MamlajdaD:
No, máte zde většinou dobré rcp:yes:
Sice je sekáte jak Baťa cvičky:-D takže jeden trochu zmršený rcp vám reputaci zajisté moc nepokazí, že :-K ale když se sama necítíte, tak proč si neodpočinete :-?:-K

Tejaja: Terezko, už se stalo,:-! já jsem se do toho hned pustila a opravu jsem už udělala. Asi mám nějaké popletené dni. :-O Trochu už třetí týden marodím, mám i trochu horečku (taky třetí týden) byla jsem u doktora, dal mi nějaké léky, celé se mi to po nich zhoršilo, tak jsem se vrátila ke svým "babským" metodám, ale úplně se z toho nemůžu pořád dostat.:-(( Tak z toho už asi blbnu. To jsem napsala jako omluvu, ne pro politování.:-) Omlouvám se a zdravím:-8!

Tejaja mě předběhla, uvařené brambory už mám nachystané na zítra :-8

tejaja: Terezko, moc a moc děkuji za vyzkoušení receptu :-D a za ty hezké fotografie.:yes: :-K Mrzí mně, že jsi byla asi trochu zklamaná. ;-( Já mám takový pocit, že jsem to musela poplést, a že jsem tu cibulku asi opravdu přidávala až během opékání. Já někdy dělám při vaření různé nešvary, např. opékám-li více plátků masa, tak abych to urychlila, opékám maso po jednom nebo po dvou na jedné půlce kastrolu a na druhé opékám cibuli a tak podobně, ale to možná dělá víc hospodyněk, no nevím...Vím, že brambory byly skoro křupavé a do barvy, ale tady mně asi paměť zklamala s tou cibulí.:-O Už je to totiž dlouho , co jsem to dělala a tohle je jeden z těch jednoduchých receptů, kde si člověk napíše jen ingredience a postup ne.;-) Myslíš, že bych to měla v receptu opravit?:-8;-)Já myslím, že ano, protože ne každý čte komentáře, vždyť víš. Velký dík a zdravím!

MamlajdaD: :-) Zatiaľ neopravuj, ja to vyskúšam ešte raz a potom dám vedieť. Upravíš potom, uvidím, ako sa to vydarí. ;-)

Uvarila som zemiaky deň vopred a strčila do chladničky, aby stuhli. Napriek tomu sa mi krájačom na zemiaky rezali zle, lámali sa. Takže som ich narezala nožom. Pri opekaní, kým som stihla dosiahnúť červené zemiaky, opekala sa ďalej samozrejme aj cibuľa, a jej farba neveštila nič dobré, tak som stiahla dole bez toho, aby boli dokonale červené. Chuťovo dobré, pridala som prelisovaný cesnak, zdá sa mi to lepšie. Nabudúce ale zvolím opačný postup: najprv opiecť zemiaky, až k dosť opečeným pridám cibuľu a cesnak a dopečiem. A zemiaky neuvarím domäkka, ale len napolovicu. ;-)

Tématické fráze:
opékané brambory, opékané brambory recept, recept na opékané brambory, česnekové brambory, opékané brambory celé, opekane brambory s s česnekem, opékané brambory s česnekem, opakane brambory recept, recept opékané brambory, doma opékané brambory, recepty opékané brambory, recepty na opekané brambory recept, brambory na česneku, brambory pulky s na česneku, opekané celé brambory s dipem, opekane brambory recepty, cesnekove brambory na panvi, česnekove brambory recepty, opékané nové brambory videorecepty

Suroviny:
brambory, olej, cibule, česnek, mouka hrubá, sůl

Přidat fotografie receptu