Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burgery z hovězího mletého masa

Ideálním hlavním jídlem grilovacího večera je snad všemi oblíbený burger. Salát, kyselá chuť okurek, příjemně okořeněné mleté maso doplněné výraznou chutí čedaru a to vše v křupavé bulce. Po této kombinaci chutí se rychle zapráší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tefal

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 700 kJ /
1 123 kcal
Bílkoviny161,93 g
Tuky46,63 g
Vláknina4,27 g
Cholesterol 676 mg
Sodík 936 mg
Sůl2,63 g
Sacharidy13,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salát omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a společně s nakládanými okurkami nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2 cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou. Krok 3: Jednotlivé plátky masa v dlaních promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou. Krok 4: Bulky podélně rozkrojíme. Zapneme elektrický kompaktní optigril, zvolíme ikonu programu „hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je optigril rozehřátý na optimální teplotu, upozorní nás pípnutím. Krok 5: Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu. První pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje Krok 6: Pak optigril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném optigrilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů. Krok 7: Spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurky a přiklopíme vrchní části housky, potřenou z opečené strany kečupem.

TIP: Oblíbené recepty na hamburgery

Zveřejněno 13. 6. 2019

Poznámka autora Tefal

S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok. Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burgery z hovězího mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pANX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burgery z hovězího mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pANX

Marie

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
maso na burgery recept, maso na burger, maso na burgery, příprava masa na burger, burger z hovězího masa, burger recept, maso na burgry, maso do burgeru, hovězí maso na burger, jake maso na burger, mlety burger, burger maso recepty, maso na burgr, jak pripravit maso na burger, maso na hovezi burger, burgr z hovězího masa, jake maso na burgery, jake maso na burgry, mleté hovězí maso recepty, maso do burger

Suroviny:
maso hovězí mleté, olej olivový, sůl, pepř mletý, bulka, sýr chedar, majonéza, salát, cibule červená, okurky sterilované, kečup sladký

Přidat fotografie receptu