Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilky s neapolskou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tefal

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 199 kJ /
8 652 kcal
Bílkoviny247,17 g
Tuky60,58 g
Vláknina401,62 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 1,88 g
Sůl0,36 g
Sacharidy1 560,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet. Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. V nepřilnavé pánvi necháme v rozpáleném oleji změknout cibuli a česnek. Přidáme všechny zbývající ingredience a přivedeme k varu. Necháme mírně vařit po dobu 10 minut. Vyjmeme bobkový list. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku a sůl. Přidáme vejce a postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těstíčko. Lilek umyjeme a řádně ho osušíme savou papírovou utěrkou. Namočíme lilky do těstíčka, necháme okapat. S košíkem již ponořeným do horkého oleje smažíme jednotlivé dávky po dobu 3–4 minut při teplotě 190 °C, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé. Podáváme s omáčkou.

Zveřejněno 14. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilky s neapolskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KqPl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilky s neapolskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KqPl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
neapolské špecle, lilek smazime neoloupany?, lilek s neapolskou omáčkou

Suroviny:
lilek, rajče, cibule, česnek, koření oregáno sušené, bobkový list, petrželka, protlak rajčatový, cukr krupice, víno červené, pepř, mouka hladká, sůl, vejce, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu