Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 531 kJ / 3 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,96 g |
Tuky | 220,54 g |
Vláknina | 12,05 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 788 mg |
Sůl | 2,90 g |
Sacharidy | 241,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme.
Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty (podobně jako odpalované těsto). Když se těsto nechytá stěny hrnce, odstavíme a necháme částečně vychladnout. Postupně vmícháme vejce, nakonec zapracujeme do vzniklého těsta kostičky pečiva a necháme 20 minut odpočívat. Krok 2: Než těsto odpočine, dáme vařit omáčku. Z opraného, okapaného kopru oddělíme stonky a ostatní jemně nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dobře rozmícháme, necháme zpěnit, přidáme špetku soli ( aby se neudělaly cucky) a zalijeme studeným vývarem. Metličkou dobře rozmícháme, přidáme svázané stonky kopru a povaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Dáme do většího hrnce vařit vodu na knedlíčky. Krok 3: Po provaření mouky vyndáme stonky kopru a dochutíme omáčku do sladkokysela cukrem a octem. Snížíme teplotu na menší stupeň, vmícháme smetanu a už jen prohřejeme. Přidáme nasekaný kopr, promícháme a odstavíme.
Mokrýma rukama z odpočinutého těsta vytvoříme knedlíčky (10 -12 ks) a vložíme je do vařící osolené vody. Vaříme 8 -9 minut podle velikosti. Hotové dáme na talíř a propíchneme špejlí nebo vidličkou, aby unikla pára.
Omáčku ihned podáváme se ztraceným (zastřeným) nebo natvrdo vařeným vejcem a knedlíčky .
Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty (podobně jako odpalované těsto). Když se těsto nechytá stěny hrnce, odstavíme a necháme částečně vychladnout. Postupně vmícháme vejce, nakonec zapracujeme do vzniklého těsta kostičky pečiva a necháme 20 minut odpočívat. Krok 2: Než těsto odpočine, dáme vařit omáčku. Z opraného, okapaného kopru oddělíme stonky a ostatní jemně nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dobře rozmícháme, necháme zpěnit, přidáme špetku soli ( aby se neudělaly cucky) a zalijeme studeným vývarem. Metličkou dobře rozmícháme, přidáme svázané stonky kopru a povaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Dáme do většího hrnce vařit vodu na knedlíčky. Krok 3: Po provaření mouky vyndáme stonky kopru a dochutíme omáčku do sladkokysela cukrem a octem. Snížíme teplotu na menší stupeň, vmícháme smetanu a už jen prohřejeme. Přidáme nasekaný kopr, promícháme a odstavíme.
Mokrýma rukama z odpočinutého těsta vytvoříme knedlíčky (10 -12 ks) a vložíme je do vařící osolené vody. Vaříme 8 -9 minut podle velikosti. Hotové dáme na talíř a propíchneme špejlí nebo vidličkou, aby unikla pára.
Omáčku ihned podáváme se ztraceným (zastřeným) nebo natvrdo vařeným vejcem a knedlíčky .
Zveřejněno 16. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka s polentovými knedlíčky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAEX
Moje poznámka
Koprová omáčka s polentovými knedlíčky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAEX
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 44 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 7 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept na koprovku,
koprová omáčka recept,
koprovka s knedlíky a vejcem recept,
houbovokoprova omacka,
recept na koprovou omáčku,
koprovka omáčka recept
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
vývar hovězí,
smetana ke šlehání,
sůl,
cukr krupice,
kopr čerstvý,
polenta instantní,
mléko,
máslo,
vejce,
rohlík,
sůl,
vejce
Komentáře