Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bělehradský vepřový řízek II.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 488 kJ /
595 kcal
Bílkoviny10,70 g
Tuky26,16 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy73,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem o hrubší zrnitosti. Maso rychle opečeme z obou stran na horkém sádle v pánvi s nepřilnavým povrchem. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla. Krok 2: Ve výpeku krátce osmahneme paprikové lusky nakrájené na tenké nudličky, rajčata nakrájená na osminky a jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek. Krok 3: Do této směsi přidáme vařené, ale pevné brambory nakrájené na hrubší plátky. Směs lehce promícháme, dle potřeby přisolíme a lehce opepříme, krátce prudce orestujeme a přidáme vývar. Krátce podusíme a servírujeme na talíř. Maso přidáme nahoru, můžeme dozdobit oregánem a ihned podáváme.

Zveřejněno 17. 6. 2019

Poznámka autorky Merylas

Tento recept je už opravdu letitý, budete ho znát i z Receptur. Já si cením rychlé přípravy, pokud mám méně času. Rajčat, paprik a česneku je možné přidat i více, každý dle své chuti. Množství brambor navýšíme jen pro opravdu velké jedlíky. Někdo používá místo čerstvé zeleniny třeba i lečo. Stávající recept, který tady už je, přidávám do podobných receptů. Liší se způsobem přípravy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bělehradský vepřový řízek II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjzA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bělehradský vepřový řízek II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjzA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

:yes::yes::-)

Maruško, jednoduchý a výborný;-):yes:

maris: medanek: Děkuji:-K

Tématické fráze:
bělehradský řízek, bělehradský vepřový řízek-recept, bělehradský řízek recept, bělehradský vepřový řízek, bělehradské brambory, přírodní řízek na leču, bělehradský vepřový řízek s lecem, bělehradský přírodní řízek, vařené brambory, receptura bělehradský řízek recept, bělehradský paprikový lusk, bělehradský řízek s s lečem, belehradsky rizek zapeceny zeleninou, bělehradský vepřový řízek top

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, sádlo, rajče, paprika čerstvá červená, česnek, brambory, vývar

Přidat fotografie receptu