Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta - italský dezert

Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným vínem tomu dodá ten správný šmrnc.

Hodnocení receptu je 4,1 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Thomassss

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min 2-3 hodiny i tuhnutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, 2-3 hodiny i tuhnutí)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 382 kJ /
1 525 kcal
Bílkoviny18,46 g
Tuky56,80 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 230 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy162,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu namočíme do vody a necháme chvíli nabobtnat. Krok 2: Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme polovinu množství cukru. Krok 3: Přidáme vanilkový cukr, popř. vanilkový lusk (rozřízneme na půl, vyškrábeme z něj obsah a celé to dáme do hrnce i s luskem). Krok 4: Za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 5: Jakmile se bude smetana vařit, odstavíme z ohně, vyjmeme vanilkový lusk a do smetany vložíme vymačkanou želatinu. Trochu želatiny necháme pro přidání do omáčky. Krok 6: Poté obsah rozdělíme do sklenic/misek a dáme vychladit. Krok 7: Malinová omáčka: Do hrnce nalijeme víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme maliny s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru, až vznikne omáčka. Vmícháme zbytek želatiny. Krok 8: Vychladlou omáčku nalijeme na každou porci ztuhlé smetany a dáme přes noc vychladit do ledničky. Krok 9: Servírujeme za studena, ozdobit můžeme lístkem máty a trochou šlehačky.

TIP: Jak připravit poháry pro sváteční chvíle

Zveřejněno 17. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta - italský dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LrLp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta - italský dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LrLp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pro začátečníky chybí v postupu údaj, že želatina se předem namáčí do studené vody. Přidání suchých plátků rovnou do horké tekutiny by asi nedopadlo dobře.

"Panna cotta - italský dezert"
***
"Panna (smetana): Cotta (omáčka):"
Zajímavá lingvistická konstrukce :-O
No, dosud jsem měl za to, že panna cotta = vařená smetana :-)

Thomassss: Napsat dva platky zelatiny je zavadejici, mel bys tu zelatinu upresnit v gramech jak do smetany, tak do omacky.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
dezert pana kota, pana cota italský, panna cotta, panna cotta recept, desert pana kota, desert pana cota, desert pana cotta, italsky desert ze smetany s ovocem, italský zákusek, desert panna cotta, pannacotta, dezerty s panna cottou, dezert ze smetany 33, zakusek pana cotta, pana kota dezerty, dezet pana kota, moučník pana cota, recept panna cotta, recept panna cota, pana cotta

Suroviny:
smetana, cukr krupice, lusk vanilkový, želatina, víno červené, šťáva citronová, želatina, maliny

Přidat fotografie receptu