Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s Mazzarellou a nivou (gorgonzolou)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivule.D

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 305 kJ /
2 224 kcal
Bílkoviny71,83 g
Tuky33,50 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 133 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,32 g
Sacharidy404,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku osmahneme na oleji, přidáme rýži zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme bujon a promícháme. až rýže bude uvařená, tak ji scedíme (neproplachujeme studenou vodou!). Rýži nasypeme do větší mísy a promícháme se všemy druhy sýra.

Zveřejněno 17. 7. 2009

Poznámka autorky Ivule.D

Rizoto je výborné i za studena osobně přidávám bazalku pro výraznější vůni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s Mazzarellou a nivou (gorgonzolou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjPJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s Mazzarellou a nivou (gorgonzolou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjPJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

neregistrovaná 1. 12. 2011 14:51
Dobrý den,nechala jsem se inspirovat Vaším receptem,jen jsem ho upravila dle našich chutí a zásob a je moc dobré.Osmažila jsem cibulku spolu s česnekem,přidala na kousky sušená rajčata a rýži.Zalila jsem bujonem a uvařila.Na pánvi jsem osmažila okořeněné drobné kousky kuřecího masa.Přidala jsem trochu mraženého hrášku (je sladký),poté rýži a na kousky nakrájenou mozzarelu,kousek balkánského sýra a kousek Brie.Promíchala a zalila zbytkem smetany.Rizoto je jemné,krémové a se sladkým hráškem a kouskem masa lahůdka.Pochutnali jsme si i s našim malým prckem :-p

Prima třísýrové risotto, zvolila bych ale raději italský postup. Na olivovém oleji osmahnout cibulku (případně zastříknout vínem) a přidat rýži. Postupně přilévat po naběračkách horký vývar, míchat až bude rýže al dente. Je to necelých 20 minut. Poté zamíchat všechny sýry a ještě zjemnit pár kostičkami vychlazeného másla. Pokud je k dispozici např. rýže Arborio, spec. na risotto a vynecháme ten eidam, tak už to nemá chybu. Mňam i o pro odpůrce sýrů. :yes::-p

...jíst to bude ten, kdo má rád sýry, ten, kdo má rád rýži, vegetarián...ještě něco?:-S

Mňam:yes:

Tématické fráze:
rizoto arborio, sýr na rizoto, italské rizoto s gorgonzolou, risoto s gorgonzolou, risotto s gorgonzolou, co je gorgonzela, recepty s gorgonzolou, rizeto s nivou, italské rizoto za studena, houbové rizoto s nivou, smetanové rizoto s nivou, nivové rizoto, rizoto arborio recept, rizoto recept arborio, niva, gorgonzola, gorgonzola recepty, risotto s gorgonzolou a hříbky, italské rizoto s gorgondzolou, italské rizoto s gorgonzela, recept risoto gorgonzola parmazan

Suroviny:
rýže, cibule, bujón, sýr mozzarella, sýr niva, olej olivový, parmazán

Přidat fotografie receptu