Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš s kuřecími játry

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 461 kJ /
1 305 kcal
Bílkoviny90,60 g
Tuky76,56 g
Vláknina7,40 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 1,54 g
Sůl4,00 g
Sacharidy60,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na velikost sousta. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Na pánev dáme kousek sádla a játra zprudka opečeme. Stačí krátce, jen když zbělají. Děrovaným sítkem je vybereme a uchováme v teple. Krok 2: Na pánev po játrech přidáme podle potřeby kousek sádla a slaninu. Po opečení přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme papriku. Po zamíchání zalijeme větší části vývaru. Krok 3: Přivedeme k varu okořeníme a vhodíme brambory nakrájené na kostky. Vaříme cca pět minut a vrátíme játra. Dovaříme do změknutí brambor. Játra musí zůstat jemná a nevysušená. Krok 4: Před koncem vaření přimícháme utřený česnek a guláš dochutíme pepřem a chilii. Podáváme s nakrájenou cibulí samostatně jen tak, nebo přikusujeme chleba.

Zveřejněno 21. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš s kuřecími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyDY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš s kuřecími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyDY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bramborový guláš s z kuřecích jater, recept s kurecimi jatry, hovezi vyvar s kurecimi jatry

Suroviny:
játra, brambory, cibule, česnek, slanina, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar kuřecí, kmín celý, pepř, sůl, sádlo, koření chilli sušené

Přidat fotografie receptu