Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá bublanina

Kynutá bublanina se natrvalo usadí v repertoáru vašich moučníků, jakmile ji poprvé připravíte. Nadýchané jemné těsto provoněné a ochucené svěžím ovocem je totiž ideální svačina, nebo doplněk odpolední kávy.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez dob kynutí

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 468 kJ /
2 263 kcal
Bílkoviny69,28 g
Tuky63,64 g
Vláknina15,02 g
Cholesterol 478 mg
Sodík 549 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy345,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažném mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které v míse necháme 30-40 minut kynout. Krok 2: Vykynuté těsto vyškrábneme na sádlem vymazaný plech (cca 30-35x25 cm), lžící namočenou ve vodě ho tam roztáhneme a necháme kynout.
Než těsto vykyne, poklademe ho ovocem. Krok 3: Vykynutou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.
Po vychlazení nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

TIP: Jak připravit nadýchanou bublaninu?

Zveřejněno 22. 6. 2019

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLPg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLPg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bodatosa: myslím, že ne, to jen moje babička tak mouky míchala a mně to zůstalo. Říkávala, že když je smíchám, je pečivo nadýchanější. Dejte jen polohrubou ;-)

Dobrý večer, rád bych se zeptal, jestli bude bublanina jiná, když použiju jen jeden tip mouky …?
Děkuju

Marie Svarcova: děkuji, Maruško! :-K

:-)<3:yes::yes: super , jak od mé babičky všude dávala sádlo nebo máslo a někdy obojí, myslím, že olej v kuchyni ani neznala:-K

Ivi, dělala jsem tuto Tvoji bublaninu, jen s tou změnou, že místo sádla jsem dala olej. Nahoru jsem použila sterilované vypeckované višně. Tím, že jsou měkké, tak nešly více do těsta zatlačit, s čerstvým ovocem to bude lepší. Těsto je lehounké a jemné. Určitě občas upeču. :yes: Přidala jsem bod a foto. :-K

Tématické fráze:
kynutá bublanina, bublanina z kynutého těsta, bublanina z droždí, kynuta bublanina s tvarohem, bublanina kynuta, kynuta bublanina bez kynutí, kynuté těsto na bublaninu, recept kynutou na bublaninu, bublanina s kynuteho testa, bublanina recept, bublanina s ovocem recept z kynutého těsta, kynutá bublanina s ovocem, kynutá bublanina s rybízem, recept na kynute testo s polohrubou moukou, kynuta b ublanina, recept kynuta bublanina, kynuta ostružinová bublanina, bublanina s ovocem kynutá, recept bublanina z kynutého těsta, kybuta jahodová bublanina s tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, žloutek, droždí čerstvé, mléko, cukr, sůl, sádlo, kůra citronová, šťáva citronová, ovoce, sádlo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu