Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapékané s ředkvičkou a cibulkou

Nenáročný pokrm, který je plný živin a hlavně dobrých surovin. Drobné brambory jsou doplněny směsí z ředkviček, slaniny a jarní cibulky. Před samotným zapečením ji ještě zalijeme lehce pikantní zálivkou se zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 35 min

85 min (50 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 818 kJ /
2 107 kcal
Bílkoviny36,80 g
Tuky122,20 g
Vláknina42,14 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 2,34 g
Sůl5,65 g
Sacharidy197,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře umyjeme a ve slupce je uvaříme do poloměkka. Scedíme a poklademe je natěsno vedle sebe do olejem vymaštěné zapékací mísy. Krok 2: Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, cibulky na kolečka a slaninu na drobné kostky. Promícháme a společně navrstvíme na brambory. Krok 3: Smetanu, mléko, sůl a hořčici rozšleháme a nalijeme na směs brambor. Krok 4: Zakryté pečeme v troubě přibližně 25 minut. Potom odkryjeme a dopečeme dokřupava.

TIP: Rané brambory, jejich zpracování a užití

Zveřejněno 24. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapékané s ředkvičkou a cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLPz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapékané s ředkvičkou a cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zapékané ředkvičky

Suroviny:
brambory, slanina uzená, ředkvičky, cibulka jarní, smetana zakysaná, mléko, hořčice kremžská, sůl

Přidat fotografie receptu