Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce

Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě výborné chuti má i krásnou barvu.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 31 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby namočení třešní

31 min (25 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby namočení třešní)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 658 kJ /
3 504 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky7,50 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy822,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Třešně dáme přes noc do studené vody, aby vyplavali červi. Potom je odstopkujeme a vypeckujeme. Krok 2: Dále do další mísy dáme jahody, propláchneme je pod studenou vodou, necháme okapat a odstopkujeme. Krok 3: Připravíme velký hrnec, ve kterém marmeládu chceme dělat. Do něj dáme třešně a jahody (pokud budou jahody velké, nakrájíme je na malé kousky). Necháme ovoce povařit aby změklo, pak ho můžeme lehce rozmixovat, ale ne moc, necháme i nějaké kousky. Krok 4: Přidáme dvě lžičky cukru a Pektogel a vaříme podle návodu na obalu, mezitím odebíráme pěnu. Nakonec můžeme vmíchat kyselinu citronovou. Ještě promícháme. Krok 5: Hotový džem naléváme pomocí naběračky do připravených skleniček, otřeme jim hrdla, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Nakonec je uschováme na temné místo.

TIP: Recepty na jahodový džem

Zveřejněno 27. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKjo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKjo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes::-K Také jsem dělala džem třešňový a jahody s třešněmi. :-) :-D musím říct, že i když nemám problém se zavařováním či množstvím, tak práce s třešněmi jsou pro mne galeje:-!:-!:-!:-D Každou třešeň musím ručně a pečlivě rozpůlit, chvíli do ní zírám než usoudím, že je to vhodný kus........ Důvod? :-D:-D:-D Obrovská alergie na červy. Plavání je pro mne nedostačující:-D:-D;-)

MiskaM: To máš pravdu:-D:-D:-D

Zobrazit starší odpověď

Dovolím si Miško přidat poznámku. Pokud namočíme třešně do vody z důvodu, aby vyplavali červi, tak určitě ne předem vypeckované a přes noc k tomu. Vždyť veškerá šťáva z nich se vyluhuje do té vody a to je přece škoda.

yanull: škoda to je, ale já už koupila třešně že už byly některé špatné :-( a jelikož dovnitř nevidím tak jsem to musela udělat takto i vevnitř byly některé špatné zvenku byly dobré ale uvnitř ne tak proto :-(

Dělala jsem podobný, třešně a rybíz. Rybíz je dost výrazný a třešně moc sladké, takže fajn se to doplňuje. Použila jsem Gelfix 1:2 :-8

"Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce"
Džem, na rozdíl od zavařeniny (kdysi zvané marmeláda), je s kousky ovoce ;-)
***
"Přidáme dvě lžičky cukru a pektogel a necháme chvíli povařit,"
No, možná by bylo lépe napsat: pokračujeme podle návodu na sáčku s pektogelem, že ;-)
***
"... jahody, ty též odstopkujeme a propláchneme pod studenou vodou."
Můžete hádat, proč se jahody NAPŘED proplachují a teprve posléze (po okapání) se odstopkují:-!

Tématické fráze:
marmeláda s ovocem

Suroviny:
třešně, jahody, pektogel, cukr, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu