Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 855 kJ / 3 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,15 g |
Tuky | 294,17 g |
Vláknina | 10,78 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 2,65 g |
Sůl | 6,34 g |
Sacharidy | 51,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.
Krok 2: Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr.
Krok 3: Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.
Krok 4: Moje obměny:
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Moje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 13 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 8 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 9 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 9 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 9 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 10 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 10 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 10 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 10 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 12 hodinami
Tématické fráze:
zbojnicky pečený bůček,
zbojnicky veprovy bucek,
plecko bůček,
zbojnický bok recept,
zbojnicky plátek s rýží,
recepty z bůčku a plecka,
bucek na halali,
zbojnický pečený bůček recepty,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty na bůček a plecko
Suroviny:
bůček vepřový,
slanina anglická,
cibule,
žampióny,
lusk paprikový,
sýr uzený,
mouka hladká,
tuk,
pepř
Komentáře