Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zbojnický bůček (nebo plec)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 855 kJ /
3 311 kcal
Bílkoviny110,15 g
Tuky294,17 g
Vláknina10,78 g
Cholesterol 348 mg
Sodík 2,65 g
Sůl6,34 g
Sacharidy51,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka. Krok 2: Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr. Krok 3: Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. Krok 4: Moje obměny:
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".

Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.

Zveřejněno 7. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbojnický bůček (nebo plec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VRpo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbojnický bůček (nebo plec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VRpo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
zbojnicky pečený bůček, zbojnicky veprovy bucek, plecko bůček, zbojnický bok recept, zbojnicky plátek s rýží, recepty z bůčku a plecka, bucek na halali, zbojnický pečený bůček recepty, recepty zbojnický pečený bůček, recepty zbojnický pečený bůček, recepty na bůček a plecko

Suroviny:
bůček vepřový, slanina anglická, cibule, žampióny, lusk paprikový, sýr uzený, mouka hladká, tuk, pepř

Přidat fotografie receptu