Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 855 kJ / 3 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,15 g |
Tuky | 294,17 g |
Vláknina | 10,78 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 2,65 g |
Sůl | 6,34 g |
Sacharidy | 51,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.
Krok 2: Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr.
Krok 3: Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.
Krok 4: Moje obměny:
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Moje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 26 minutami
Vepřové plátky v pikantní okurkové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno 3. 12. 2024 10:01
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 12 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 16 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 17 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 17 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 17 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Tématické fráze:
zbojnicky pečený bůček,
zbojnicky veprovy bucek,
plecko bůček,
zbojnický bok recept,
zbojnicky plátek s rýží,
recepty z bůčku a plecka,
bucek na halali,
zbojnický pečený bůček recepty,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty na bůček a plecko
Suroviny:
bůček vepřový,
slanina anglická,
cibule,
žampióny,
lusk paprikový,
sýr uzený,
mouka hladká,
tuk,
pepř
Komentáře