Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celer zapečený s uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 394 kJ /
1 289 kcal
Bílkoviny49,17 g
Tuky109,33 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 1,41 g
Sůl3,13 g
Sacharidy15,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný celer vaříme v osolené a okyselené vodě asi 4-5 minut. Prochladlý nakrájíme na silnější kolečka (asi 8-10 mm). Vařené maso jemně usekáme, smícháme se syrovými vejci a trochou strouhanky. Krok 2: Touto směsí potřeme plátky vařeného celeru, srovnáme je do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáčku, navrch také pokropíme máslem a zapečeme dozlatova v troubě. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. Krok 3: Můžeme posypat semínky nebo je to také dobré, když posypeme při zapékání strouhaným sýrem. Při podávání vše posypeme pažitkou.

Zveřejněno 10. 7. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Někdy neškodí něco hodně zdravého trochou toho nezdravého pokazit (nebo vylepšit?)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celer zapečený s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m5R3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celer zapečený s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m5R3

Marie

Suroviny:
celer, maso uzené, vejce, máslo, sůl, pepř, strouhanka, sýr strouhaný, pažitka

Přidat fotografie receptu