Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z patizonů

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: asi 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 076 kJ /
735 kcal
Bílkoviny23,11 g
Tuky42,27 g
Vláknina26,76 g
Cholesterol 61 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,80 g
Sacharidy61,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený česnek. Osmahneme a přidáme na kostečky nakrájený patizon. Zasypeme kořením (paprika a grilovací) a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Pokud patizon nepustí dost tekutiny, můžeme i trochu podlít vodou. Krok 2: Když patizon začne měknout, podlejeme horkou vodou tak, aby bylo vše sotva potopené, osolíme a přidáme na kousky pokrájené papriky a klobásku. Přidáme i pokrájený dobrý párek a guláš zahustíme hotovou jíškou. Necháme chvilku provářet, podle potřeby dochutíme, dosolíme a přidáme spařená, oloupaná a na kostičky pokrájená rajčata, ale ty už jen necháme přejít varem. Krok 3: Na tento guláš můžeme použít i cuketu (třeba přiměřený kus z přerostlé cukety). Jídlo je brzy vařené, patizon měkne skoro stejně rychle, jako cuketa.

Zveřejněno 11. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z patizonů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xgqP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z patizonů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xgqP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

MamlajdaD: Anička, kedysi padla 1. tekvica na plnenú tekvicu a patizón tiež. Teraz sa mi to neoplatí, jedla by som to týždeň. Guláš je iná záležitosť. ;-) Dnes som bola na 12 km vychádzke do okolia Košíc a tak ráno som varila. :-D:-D:-D Aj tento guláš, aj rendlík s fazuľkou. Ten som už zdlabala, guláš ostal na zajtra. ;-):-D:-D:-D

tejaja (moderátorka): Terezko, no jen zírám, ;-):-8 tys to uvařila a nafotila! A máš to opravdu parádní (jako všechno :yes:), <3 :yes: i hezky barevné, až se mi sbíhají sliny.:-Q Kdo umí, ten umí!;-):-8 Zahrádku už nemám skoro deset let a jen pomalu si zvykám, že musím některé věci kupovat (např. nakládané okurky - těch jsem dělala okolo osmdesáti sklenic pro celou rodinu a když jsem si poprvé byla koupit okurky v obchodě, byla jsem jako podebraná, byl to hodně divný pocit), no a patizon si taky neutrhnu a ani nekoupím. Pořád si nemohu zvyknout.:-( Tak proto ta zmínka o cuketě, pro mně jediné řešení. A teď ještě mých stotisíc (a ještě víc) díků za vyzkoušení receptu:-8:-K:-K a za ty parádní fotky:-!:yes: Opravdu děkuji mnohokrát, ba stotisíckrát!:-8:-D:-K:yes: Děkuji, zdravím a měj se moc hezky:yes::-K:-K

Recept mi pripomenul, že je sezóna. :-D Robievam tento guláš z patizónov alebo tekvíc už niekoľko desiatok rokov, recept bol kedysi vo Vlaste ale Květoch, už si nepamätám. Ale nie je to podstatné. Je to výborné jedlo, akurát ja nedávam párok, len klobásu. Tentokrát som pridala kvôli receptu aj párok. https://www.toprecepty.cz/recept/5820-tykvovy-gula...
Pri všetkej úcte k autorke, použiť cuketu nedoporučujem. Pred rokmi som to skúšala, ale nie je to ono. Cuketa (aj malá) má veľký obsah vody, aj pri krátkom dusení kocky zmäknú, nie je to ono. Ale z tekvice alebo patizónu je to super jedlo. :yes:

Tématické fráze:
guláš z patizonu, patizon recept, patizon recepty, patizony recepty, recepty z patizonu, patizon guláš, guláš s patizonu, recept na patizon, gulas z patizon, recepty patizon, gulas s patizonem, guláš z patyzonu, patizony po cuketach na zahradce, recepty z patizony, guláš z patisonů, patizon výborný top recepty, recepty patizony, zeleninový guláš s patizony, patizon ve vlastní šťávě

Suroviny:
olej, slanina, cibule, česnek, patizon, paprika, koření, sůl, paprika, rajče, klobása, párky, jíška

Přidat fotografie receptu