Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 785 kJ /
1 144 kcal
Bílkoviny164,29 g
Tuky41,91 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 429 mg
Sodík 941 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy25,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci přivedem k varu cca 1,5 litru vody, vložíme maso, které můžeme svázat provázkem, aby podrželo tvar, přidáme koření, zeleninu a vaříme mírným varem doměkka.
Maso vyndáme a udržujeme v teple. Krok 2: V rendlíku na omáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým hovězím vývarem, prošleháme a necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu (množství podle chuti) a kapary. Dochutíme případně solí, ale sardelky i pasta jsou hodně slané, tak pravděpodobně nebude potřeba. Krok 3: Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a jako přílohu vařené brambory. Doplníme jemně krájenou petrželkou.

Zveřejněno 17. 7. 2019

Poznámka autorky maris

Zbytek vývaru použijeme na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkmq

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkmq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

jasne...:yes:

Eja57: se sardelkama máš pravdu;-) děkuju:-K

Mňam:yes::yes::yes: Už jsem dlouho nedělala, děkuji za připomenutí - přimlouvám se za sardelky a ne pastu, sardelky hned na začátku do jíšky, rozpustí se.

Tématické fráze:
hovězí maso recepty, maso na sardelkách, recepty z hovězího masa omáčky, recept na hovězí maso, hovězí maso, hovezí na sardelkách

Suroviny:
přední hovězí, mrkev, celer, kořen petržele, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, máslo, mouka, kapary, vývar hovězí, petrželka

Přidat fotografie receptu