Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulovo-cuketové zelí s trhaným králičím masem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 289 kJ /
1 025 kcal
Bílkoviny11,34 g
Tuky84,93 g
Vláknina21,35 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy48,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z králičích dílů, zeleniny a koření uvaříme klasický vývar. Měkké maso obereme od kosti a natrháme vidličkou. Uchováme v teple. Krok 2: Tři cibule nakrájíme na proužky, cuketu i se slupkou nastrouháme nahrubo, brambory najemno. Cibuli necháme na trošce oleje krátce zpěnit. Krok 3: Přidáme cuketu a brambory. Orestujeme a přilijeme asi 2-3 naběračky vývaru z králíka. Podle toho, jak chceme mít zelí husté. Brambory to dokonale zahustí Krok 4: Přidáme sůl, kmín a vaříme cca 8-10 minut do měkka. Dochutíme octem a cukrem. Poslední cibuli nakrájíme i se špekem na kostičky. Špek vyškvaříme, přidáme cibuli a orestujeme dozlatova. Krok 5: K usmažené cibuli přidáme obrané maso a lehce opečeme. Vše přidáme do zelí a naposledy dochutíme. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 17. 7. 2019

Poznámka autorky mika59

Zbylý vývar použijeme na polévku třeba s knedlíčky. https://www.toprecepty.cz/recept/56922-kralici-vyv...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulovo-cuketové zelí s trhaným králičím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Apn9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulovo-cuketové zelí s trhaným králičím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Apn9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
top recepty cuketove zeli, cuketové zelí, recepty z cukety-zeli, recept na zelí z cukety

Suroviny:
cuketa, cibule, brambory, špek, ocet, cukr, sůl, kmín celý, pepř, olej, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, česnek, libeček čerstvý, sůl

Přidat fotografie receptu