Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubánský banánový dort

Piškotový korpus říznutý kakaem, na tom vrstva lahodné šlehačkové náplně, korunováno sladkými banány s čokoládovým přelivem. Tento kubánský dort opravdu stojí za hřích, vyzkoušejte ho i vy.

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 175 kJ /
3 866 kcal
Bílkoviny85,44 g
Tuky108,72 g
Vláknina45,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 416 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy615,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny, vmícháme kakao, přilijeme olej a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
Dortovou formu vymažeme a vysypeme nebo vysteleme papírem na pečení a vlijeme do ní hotové těsto, které pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Krok 2: Na náplň uvaříme den dopředu šlehačku, kdy smetany ke šlehání přivedeme do varu a vmícháme do nich cukr a kakao. Za stálého mícháni necháme asi 1 minutu povařit, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Poté uložíme přes noc do lednice. Krok 3: Do odleželé šlehačky vsypeme ztužovač a vyšleháme.
Na hotový vychladlý korpus naskládáme podélně rozkrojené banány a na ně natřeme hotovou šlehačkovou náplň, který následně polijeme čokoládovou polevou.

Jak připravit čokoládovou polevu

Zveřejněno 18. 7. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Zdroj: Pošli recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánský banánový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58qx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánský banánový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58qx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Dobrý den. Vzteky jsem si tady založila účet, abych mohla napsat, jak na prd je tenhle recept. Dělala jsem ho pro tchýni k narozeninám na oslavu a doufám že se za něj nebudu muset stydět, protože za prvé ten recept na těsto je fakt šílený, jak už tady bylo zmíněno. Takže jsem musela improvizovat a přidat tam víc oleje a mléko. Tak jsem to zachránila ale pak ten krém? Říkala jsem si, že je ten ztužovač je zbytečný, ale když to tak lidi dělají, tak je to asi ok a bude o o něco lepší. Hrůza!!!!! Stala se z toho taková hmota, že se s tím vůbec nedalo pracovat. Bohužel už jsem neměla čas udělat nový krém, tak jsem to tam prostě napatlala. Horko těžko, ale nakonec to nějak šlo. Vzhledem k tomu, že jsem tento recepty našla v časopisku POŠLI RECEPT (podle něj jsem to dělala), tak jsem naštvaná roztrhala ty stránky, hodila do koše a už nikdy tenhle recept nechci vidět!! Doufám, že jsem pomohla moji recenzí. :-)

Tak jsem se do dortu také pustila bez čtení komentářů.Chtěla bych vidět videorecept.Zarazil mne poměr sypkých přísad a tekutých.Takže do toho zmrveného těsta jsem přidala mléko,rum a dvě celá vejce,nakonec přimíchala sníh z bílků a upekla snad bude jedlý.:-(

Mě se recept líbí. Zvláště oceňuji, že dodržujete kakao do náplně a né jako téměř všude jinde čokoládu nebo dokonce jsem viděla, že rozpouští i ledové kaštany. To vše už jsou výrobky, kakao je surovina a s ním to také chutná nejlépe :) Ztužovač je tam navíc, ale chápu, že je to taková pojistka, aby krém držel. Drží ale i bez toho, velké množství kakaa to dostatečně zahustí :) Ke korpusu nemám vítku. A ani k fotografii. Dort vypadá dobře (Příště zkuste dát celé banány, nerozpůlené, uvidíte, jak dort hned prokoukne) jen je bohužel focený asi menším rozlišením, nebo na špatném světle. Řeči typu, že by se to pani styděla dát na talíř, navíc podtrženo tykáním?!, opravdu nejsou na místě! Od profesionála bych možná čekala větší preciznost, ale na domácí pečení je to na jedničku :yes:

Hledala jsem recept na kubánský dort a přiznám se,že nemám odvahu na tento po přečtení komentářů,možná že dělám chybu a tak tu mám odkaz na jiný,taky to nebude žádná sranda a pokud se povede přidám fotku?

http://www.hobbymanie.tv/clanek/extra-bananove-dor...

už na tý fotce je ho děs, to to neumíš líp? já nejsem cukrářka ale tohle bych nikomu ani na talíř nedala.:-O

Nyní byl tento recept v Tině :
Korpus :
4 vejce
150g mouč.cukru
170 g polohr.mouky
30 g kakaa
špetka prášku do pečiva
1 lžíce oleje
Vyšlehat vejce s cukrem a vmíchat ostatní přísady.
Péct při 170 stupních cca 45 minut

Do pařížské šlehačky není potřeba dávat želatinu, krásně se ušlehá, do husta. Čůs.www.seznam.cz

Já sem teda dort dělala už po 4 podle tohoto receptu a pokaždé jsem přidala trochu mléka, jen tak od oka jsem tam nalila. Dort je moc dobrý, na to že je mi 16 let tak se mi dort povedl už na první pokus a všem moc chutnal.:-*

Jaruna18: Moc vám děkuji :)

Nikolo,recept je opravený,v původním bylo jiné těsto a někomu se zdálo moc tuhé.Tak jsem to opravila a dala jiný recept na těsto.Všechno ostatní zůstává,:-K tohle těsto je lehčí a vláčnější.

casino: Někdo to rád sladké! :-* Pro mě je to do té šlehačky nepředstavitelná hromada cukru. Já bych místo kakaa, čokolády a ztužovače rozpustila ve šlehačce tmavou čokoládu, cca 150 až 200 g. Může se samozřejmě ještě přisladit, ale já to nedělám. Ztužovač pak není rozhodně potřeba. Ale "de gustibus non est disputandum", jak říkali staří Římané, že casino?!

Zobrazit starší odpověď

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je tento recept správný, v komentářích jsem četla že tam je nějaká chyba. Děkuji

Tak jsem se do něj též pustila...jako vyučená cukrářka ( je to už dlouho )jsem nenašla svůj recept.Samo,že nepřečetla komentáře.:-S.Určitě bych nedělala.Šlo mi jen o těsto,ale je fakt,že na kuba dort musí být tužší,jelikož jdou na to banány,šlehačka a to všechno polít čokoládou.Tak dort v troubě......jdu mrknout....budˇ budu supět,nebo ne..:-)

Jaruna18: Já vím, že to nebyl úmysl, jen mě udivilo, že napíšeš do komentáře, aby lidi dělali jiné těsto, že tohle je moc husté a v receptu to necháš být. Ne všichni čtou všechny komentáře, víš?

zizala,našla jsem na" Pošli recept" Stejný zákusek a tak jsem si to podle toho receptu opravila.Všem se omlouvám,ale mě se ten dort na porvé povedl,takže to nebyl úmysl,dát sem špatný recept.:-// Dokonce,podle komentářů,se i některým z Vás povedl a chutnal.:-K

Jaruna18: Prosím Tě, tak ten svůj recept konečně oprav a dej do pořádku tak, aby podle něj lidi spolehlivě upekli :-! To je teda přístup, jakej nechápu, všichni Ti píšou, že recept je na nic a Ty zůstáváš v klidu :-//:no:

Jaruna18:Tak musím říct: Už nikdy!!! Moc mouky, cukru i kakaa,jak v těstě,tak i v pařížské šlehačce. Šlehačka přeslazená.Dort musí být načechraný, vláčný, lehký. Dám k dispozici můj recep.Když jsem to viděla upečené(těsto vyskočilo),potírala jsem to vaječným likérem (nechtěla jsem použít marmeládu,nemáme to rádi),pokapala silnou rozpustnou kávou,ale bylo to málo. Je mi to líto,že recept nemůžu vychválit.Pak se podívej na moje recepty.Ahoj Blanka

Sindel.b .Určitě se Ti povede,pak dej vědět.Kromě tužšího těsta je moc dobrý.Držím pšsti.:-K:-K

Tak teď ho peču, je pravda, že jsem do těsta přidala asi 3 lžíce smetany, i přesto bylo těsto tuhé, příště přidám více a asi uberu kakao. V ledničce se chladí smetana s kakaem převař., jsem zvědavá, protože na pařížskou mám doma jiný osvědčený recept (1 šlehačka a 200 g nastr. čokolády). Polevu dělat nebudu,ušlehám šlehačku v prášku, ta pěkně drží i několik dnů a tou budu zdobit,strany upravím drobky nebo piškoty rozdrob. nebo namleté oříšky a taky nebo nic:-D

Jaruna18: Nikdo se asi nebude prokousávat starými komentáři. Nebylo by lépe opravit recept tak, aby byl spolehlivý pro každého? A musím tedy říct, že bych si nikdy nedovolila dát na stránky recept, který nefunguje přesně tak, jak je napsaný :-S

Jaruna18: Já nejsem nijaká velká pekařka, ale myslím si, že poměr surovin odpovídá základnímu piškotovému těstu - kolik váží 4 vejce, tolik cukru - kolik váží 3 vejce, tolik mouky. Průměrně vajíčko váží 50 g (teď jsem zvážila 4 vajíčka = 250g cukru, 3 vajíčka = 200g mouka), v tomto receptu je cukru méně, to bych udělala taky, a množství mouky odpovídá počtu vajec. Na "pomoc" je tuk a prášek do pečiva, který by v "základním piškotovém těstě" neměl být. Pak je jediná možnost, že je těsto tuhé množstvím kakaa, toho bych dala tak pouze pro barvu (i když Kubánci jsou opravdu dost tmaví :-D), nebo Vaše zámá měla extra :-D velká vajíčka.

Jinak některá dáma z registrovaných, nevím už která, tady v nějakém komentáři (myslím u rolád ?) popisovala druhy piškotových těst.

Opravdu je dobré přečíst si komentáře.Já když jsem ho dělala poprvé přesně podle receptu,taky jsem byla zklamaná,že je to tuhé.Jinak ale je tento dort moc dobrý,ale chce to jiný podklad.:-S:-S

Mystery:jo to same, skoda,ze jsme si neprecetla komentare k receptu drive...

hruza,korpus tuhy jako prase,poprve v zivote jsem neco zkazila, to se jist neda, uz jsme delal dle jineho receptu a dopadlo to jinak,ale nemuzu najit :( achjo,snad to snedi...

Díky Leniko,i za foto,určitě dobré řešení.:-K:yes:

Recept jsem tady našla, ale upravila podle svého. Podle komentářů je těsto tuhé, tak jsem udělala "osvědčený" korpus, pokladla ho banány, na ně dala pařížské šlehačky a posypala postrouhanou čokoládou. Dort návštěvě moc chutnal.;-)

To těsto je opravdu tuhé.Já jsem ho dělala asi před týdnem a raději jsem udělala korpus nepečený ze sušenek BE BE tmavých ,rozdrcených a vypracovaných s máslem a bylo to bezva.Tento recept mám převzatý a tak jsem ho přesně opsala.Nebo by se mohlo udělat jakékoliv tmavé křehké těsto,podle uvážení.Tak tedy pardon,omlouvám se.:-(:-K

Vyhodila jsem to! Na čtyři vejce strašně moc mouky a hlavně kakaa, i když jsem přidala olej a horkou vodu, těsto bylo tak tuhé, že nešlo z mísy, zničené suroviny.

No, lepší to bylo, ale stejně ten korpus byl jakýs suchý, možná místo másla přístě olej... nevím:-O, vyzkouším a pak dám vědět:-)

whitecat,takže jsi přidala mléko do těsta a bylo to lepší?Tak díky za radu,a jsem ráda že chutnalo.S tím krájením máš pravdu,možná by pomohl horký nůž.Budu to muset zkusit.Měj se,ahoj.:-K:-K

Mně se to moc nepovedlo, v těstu chybělo mléko, takže jsem dala "odvokační" množství..., připadal mi ten korpus příliš suchý. Nicméně krém byl moooc mňam! Udělala jsem ho dohromady z litru šlehačky, takže ho byla opravdová kopa... jediná malá nevýhoda byla, že se muselo s hodně opatrností při krájení. Nicméně mám chu'tu jít do toho rozhodně znova a vychytávat mouchy a dotáhnout ku obrazu svému:-)

Tématické fráze:
bananovy dort, banánový dort recept, dort s banánem, čokoladovo banánový dort, recepty s banánem, banánový korpus, čokoládový dort banánový, bananovo cokoladovy dort, banánový, recept s bananem, nejlepší dorty recepty, čokoládový dort s banánem, čokoládový kubánský dort, banánový dort s pařížskou šlehačkou, nejlepsi kubánský piskot na dort, dorty s bananem, kubánské recepty, recept banánový dort, banánový dort recept nepečený, kubanskej dort

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, olej, kakao, sůl, smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, ztužovač želatinový, banán, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu