Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové šištičky babičky Aničky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie509 kJ /
122 kcal
Bílkoviny9,31 g
Tuky7,60 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy3,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, šunku nakrájíme na jemné nudličky. V misce květák rozmačkáme vidličkou (můžeme nastrouhat nebo umlít na masovém mlýnku nebo posekáme na prkénku), přidáme vejce, šunku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme podle chuti. Zahustíme trochu strouhankou, ale jen tolik, aby hmota držela pohromadě (čím méně je strouhanky, tím více labužnické jsou šištičky, hmota má být daleko méně tuhá, než třeba na karbanátky). Krok 2: Tvoříme šištičky (placičky by se rozjížděly při smažení). Šištičky obalíme (okoulíme) ve strouhance a smažíme v oleji, hlavně opatrně obracíme, aby šišky zůstaly celé. Pokrm je tak dobrý, že ho jedí i nepřátelé květáku. Krok 3: Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo i s jednoduchým bramborovým salátem.

Zveřejněno 24. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové šištičky babičky Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p1B2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové šištičky babičky Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p1B2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: Moc mě mrzí, že jsi s receptem měla takovou patálii. Ale ono když se přidá víc strouhanky, tak tím utrpí chuť. Tak trochu jsem se s formováním také vždycky potýkala, ale víc strouhanky jsem přidala jen jednou, ;-), ona ta chuť květák + šunka už tak nevynikla. Možná jsem při vaření trpělivější, ale vyprovokovala jsi mne, abych si recept po letech zopákla, a zkusila s tím něco udělat, aby tvoření šištiček bylo snazší a chuť přitom neutrpěla.
Moc a moc ti děkuji za vyzkoušení,:-D:yes: fotky jsou moc pěkné obě!<3:yes::-K Takže opravdu děkuji na stotisíckrát:-! Moc se mi líbí<3;-):-D:yes: Posílám pěkný pozdrav!:-K:-K

Poměr 1 květák na 1 vejce a jen trocha strouhanky mi přišel podezřelý, takže jen půl květáku a ještě na dobrý tip Yanull trocha strouhaného sýra...Mám ráda květák ve všech podobách, dobré to bylo, ale příprava je opravdu peklo v kuchyni - o nějaké celistvosti nemůže být řeč, fakt to pohromadě nedrží, i když byl květák doměkka a rozmačkaný skoro na kaši...nakonec jsem silou vůle a za mohutného klení jídlo dokončila...
Podávala jsem s retro bramborovým salátem od Dajdy.

yanull (moderátorka): Dík za komentář, to zkusím, to by mohlo fungovat. :-8;-):yes: Bude to sice změna chuti, ale určitě dobrá. Moc zdravím!:-K

Pokud do této hmoty přidáme trochu strouhaného sýru, vylepší to nejen chuť, ale pomůže též k celistvosti pokrmu ;-):-K

Tématické fráze:
retro recepty

Suroviny:
květák, pepř, vejce, šunka, česnek, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu