Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec v zeleninové omáčce z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min 4 hodiny vaření na II. stupni

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava, 4 hodiny vaření na II. stupni)

Pomalu vařené maso se stává neuvěřitelně měkkým a šťavnatým, zatímco zeleninová omáčka dodává pokrmu bohatou chuť a vůni. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit tuto lahodnou pochoutku s minimální námahou díky použití pomalého hrnce.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 769 kJ /
4 008 kcal
Bílkoviny263,78 g
Tuky297,62 g
Vláknina20,26 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 4,12 g
Sůl9,90 g
Sacharidy61,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na širší špalíčky a vložíme je pro snadnější prošpikování masa na chvíli mírně ztuhnout do mrazáku. Krok 2: Všechnu zeleninu očistíme, rajčata nařízneme do kříže, dáme je do hlubšího hrnce a zalijeme vroucí vodou. Ochladíme je studenou vodou a slupku sloupneme. Poté vše drobně nakrájíme a dáme na dno pomalého hrnce (dále jen PH). Krok 3: Maso ponecháme vcelku, opláchneme ho a osušíme. Ostrým, dlouhým nožem uděláme podélně do masa otvory a naplníme je ztuhlými špalíčky špeku. Maso zajistíme provázkem, osolíme a posypeme provensálským kořením. Krok 4: Pak maso ze všech stran opečeme na pánvi s rozehřátým olejem a přemístíme ho do PH na připravenou zeleninu.
Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme II. stupeň a pomalíme 4 hodiny. Krok 5: Měkké maso z PH vytáhneme a zeleninu přelijeme do většího kastrolu. Přidáme smetanu a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Omáčku podle potřeby naředíme druhou smetanou na námi požadovanou hustotu, dochutíme solí a necháme 2 minutky slabým varem provařit. Krok 6: Maso naporcujeme a podáváme. Na přílohu se hodí knedlík, rýže i těstoviny.

TIP: Druhy a typy knedlíků v české kuchyni

Zveřejněno 28. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec v zeleninové omáčce z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OKLN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec v zeleninové omáčce z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OKLN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

JanaDorazinova: To by mě nenapadlo,že dva lidi můžou z hlavy uvařit z úplně stejných surovin;-)Posledně jsem vynechala rajčata a přidala kari,také to bylo dobré:-)Recept klidně můžeš také přidat.Když tady můžou být i recepty,kde autor v jednom jídle použije sladkou smetanu a ve druhém zakysanku,přidá to a nikomu to nevadí,tak nevidím žádný problém:-)Děkuji za přidanou fotku,je hezky jedlá:-K

Eja57: Evi:-D:yes:Ale vážně,byl to opravdu překlep:-8Přeci jen množství původně uvedeného masa by zabralo půlku vagónu,to by byl oběd pro hodně lidí bez domova:-K

Mám totéž, jen bez špikování. Nenapadlo mne to přidávat, byla jsem si jistá, že je to tady 100x. Tak aspoň přidám foto, pokud nevadí.

Anna Kocikova: třeba jsi toho chtěla uvařit hodně:-D:-K

Eja57: No toto:-OJá jsem tam opravdu měla tři nuly...8-(Děkuji za upozornění,komentář a Terezce navíc děkuji za opravu:-*:-K

Eja57: :-) Myslím, že je. Upravila som to. ;-)

Není v tom množství masa jedna nula navíc:-O:-?
Ale by mi to chutnalo:yes:

Tématické fráze:
vepřová plec v pomalém hrnci, vepřové v pomalém hrnci, omáčky z v pomalém hrnci, vepřové na zelenině, vepřová plec, plec v pomalem hrnci, pomalý hrnec vepřová plec, vepřové plecko recepty, recepty pro pomalé hrnce, recepty z vepřového plecka, vepřová plec omáčka, veprova plec na zelenine, vepřová plec pomalý hrnec, omacka z veprove plece, vepřové plecko na zelenině, recepty z vepřové plece omacky, pomalý hrnec recepty, recept veprova plec v pomalem hrnci, vepřové plecko v v pomalém hrnci, pomalý hrnec vepřové vepřové plecko

Suroviny:
plec vepřová, špek, smetana na vaření, cuketa, cibule, mrkev, rajče, bulva celerová, koření provensálské, olej, sůl

Přidat fotografie receptu