Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec)
Bramborový džuveč s vepřovým masem je lahodné a syté jídlo, které kombinuje šťavnaté vepřové maso s bramborami, paprikami a rajčaty. Tato tradiční balkánská specialita je ideální pro rodinný oběd nebo večeři.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 040 kJ / 1 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,18 g |
Tuky | 33,51 g |
Vláknina | 28,48 g |
Cholesterol | 488 mg |
Sodík | 469 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200-220°C. Krok 3: Připravte si hluboký pekáč nebo velkou zapékací mísu. Brambory a poslední rajče nakrájejte na plátky zhruba 0,5-1 cm. Brambory rozdělte na 3 části a první vyskládejte na dno pekáče. Zlehka osolte. Na ně navršte rovnoměrně 1/2 podušené směsi, pak opět brambory, směs a poslední vrstvu tvoří opět brambory. Osolte a navrch poklaďte plátky rajčat. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a vložte do trouby. Přikryté pečte min. hodinu, dokud brambory ve všech vrstvách nejsou měkké. Poté odklopte a dopečte ještě posledních 10-15 minut.
Zveřejněno 5. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n1J4
Moje poznámka
Bramborový džuveč s vepřovým masem (gjuvec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n1J4
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 8 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 13 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 3 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 4 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 5 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 6 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 6 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 8 hodinami
Tématické fráze:
džuveč s maso s bramborem,
džuveč s bramborem,
jak se připravuje džuveč
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
brambory,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
fazolky zelené,
zelí bílé hlávkové,
cuketa,
protlak rajčatový,
saturejka,
paprika sušená sladká,
koření čubrica,
pepř mletý,
olej,
sůl
Komentáře (1)