Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakytníkový sirup

Oranžové bobulky rakytníku v sobě skrývají opravdovou nálož vitamínů. Z jeho úrody můžeme připravit třeba sirup, který bodne zejména v zimě. Práci nám dá hlavně vymačkání šťávy z plodů, pak už je to však nenáročná práce.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie75 308 kJ /
18 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4 500,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plody rakytníku rozdrtíme a propasírujeme. Krok 2: Vylisovanou šťávu vlijeme do hrnce, zahřejeme, přidáme cukr a mícháme do jeho rozpuštění. Přidáme kyselinu citrónovou, směs ohřejeme na 80 °C a vypneme. Krok 3: V troubě nahřejeme čisté sklenice, naplníme je šťávou, otřeme dočista, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Tipy pro plnění lahví sirupem

Zveřejněno 20. 8. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

Vymačkané slupky se semínky dáme na plech a na sluníčku usušíme. Často je obracíme. Usušené je rozemeleme na jemnou moučku, která je zdravá a voňavá.

Můžeme udělat rakytníkový med: 1 lžička namleté moučky se smíchá s 10 lžičkami medu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakytníkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Op2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakytníkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Op2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

janatka: :yes:Také ho dělám každý rok, máme ho moc rádi.:-K:-K:-K:-

Mám připraveno. Také jsem to připravila ohřátím. Potřebuji podělit děti, tak t to déle vydrží. Neustále jsem u toho stála a ochutnávala ;-). Je to vynikající a připravuji každým rokem. Přidám fotky.

crazyrabbit: Vařím v hrnci se širokým dnem, po menších dávkách. Rychleji má požadovanou teplotu, rychle do sklenic a zavíčkovat. Za studena dělám také, ale říkáme tomu: Rakytníková medicína, tam nedávám kyselinu citronovou. Mám ji v chladném sklepu a v lednici mám stále v malé placaté skleničce.:-K:-K

Nechci být špatným prorokem, ale zahřátím produktu na 80' C vyrobíme z vitamínů plné šťávy jen cukrový sirup...

Tématické fráze:
co udělat z rakytníku, rakytník recepty, rakytníkový sirup recept, jak udělat rakytníkový sirup, sirup z rakytníku recept, sirup z rakytníku s medem, rakytníkový sirup, jak udělat šťávu z rakytníku, sirup z rakytníku top recepty, rakytníkový sirup recept s medem, ak udelat sirup z rakytniku, jak udělat rakytníku sirup recept, rakytnikovy sirup za studena, top recepty med z rakytníku, rakytník sirup recept, co udělat s rakytníkem, recept rakytníkový sirup, rakytníková štava recepty, top recepty rakytnik, recept na rakytníkový sirup s s medem

Suroviny:
rakytník, cukr, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu