Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutkový hovězí Stroganoff

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 850 kJ /
681 kcal
Bílkoviny94,52 g
Tuky27,07 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy10,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky jako na steak (necháme si nakrájet rovnou u řezníka) a pak na nudličky, osolíme a opepříme.. Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly), ale jen krátce, než nakrájíme na měsíčky cibuli a na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s kapkou oleje. Krok 2: Scezené žampiony vhodíme na máslo, necháme vypařit vodu, kterou pustí a při zvýšené teplotě opečeme dozlatova asi 7 minut. Vyndáme je stranou, do stejné pánve dáme opéct dozlatova i cibuli a opět vyndáme stranou. Do pánve dáme zbylé máslo a olej a po částech v jedné vrstvě prudce opečeme maso (nedusíme - opékáme). Napřed opékáme z jedné strany dohněda stačí na to pár minut a pak obracečkou obrátíme, opečeme i z druhé strany a opět vyndáme stranou. Krok 3: Do pánve vlijeme trošku vody (někdo dává bílé víno) a necháme odpařit výpeček. Vlijeme smetanu, promícháme a necháme prohřát už na vypnuté plotýnce. Vrátíme do pánve maso, žampiony i cibuli, (přidáme půlkolečka okurek), vše promícháme, dle potřeby dosolíme a přiklopené necháme prohřát.
Podáváme většinou s rýží, ale skvělý je i s těstovinami nebo s bramborovými hranolky či kaší.

Zveřejněno 25. 8. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud máte dvě hlubší pánve, můžete v jedné opékat žampiony, přidat k nim v polovině cibuli a v druhé maso. Nikdy nedělejte vše najednou v jedné pánvi, pak by se neopékalo, ale dusilo a maso by nebylo křehké, šťavnaté, ale tuhé. Je to rychlé a do 30 minut hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutkový hovězí Stroganoff

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bqln

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutkový hovězí Stroganoff

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bqln

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

V neděli jsem se podílel na přípravě tohoto jídla pro 12 jedlíků a tuto minutku jsme pojali jako neminutku ;-)
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů... :-)
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he? :-8

casino: :-K máte pravdu víc než 5 min. to nebylo ale obrátit obracečkou šlo snadno :-) hezký večer

Marie Svarcova:
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají :-)
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že ;-) a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval :-K

Eja57: tohle je základ a podle mne ať si tam každý dá co mu chutná 100 lidí = 100 chutí a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut - o tom to vlastně je a proto mě to bav í:-) moc děkuji, že se Ti mé recepty líbí a něco i uvaříš - je to pro mne velká pocta :-K:-):-K

Marie Svarcova: Také přeji hezký večer:-K
Ráda čtu Tvoje recepty:yes: i podle nich vařím...
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)

Eja57: díky:-K, je mi to známo že v Rusku hranolky, běžnější u nás je rýže a to ostatní neminutkové se jen jako Strganoff tváří <3 Hezký večer

:yes: krása
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...

Tématické fráze:
hovězí minutkový steak, minutkový steak, minutkový hovězí steak, minutkovy hovězí steak recepty, hovězí minutkový steak recept, minutový steak, hovězí minutový steak recept, minutkovy steak recept, hovězí stroganoff, steakové hranolky, minutový steak hovězí, hovězí minutkovy steaky, recept na minutkovy steak, minutkový recepty steyky, původní recept stroganof, minutkove hovězí, minutkové steaky, minutkové hovězí steaky, hovězí minutka recept, minutkovy steak z hovězí msda, hovězí minutkový steak se zampiony

Suroviny:
maso hovězí, žampióny, cibule, máslo, olej, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, limetka, okurky sterilované

Přidat fotografie receptu