Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák ve sladkokyselém nálevu

Pokud již nevíte jak zpracovat zeleninové přebytky, uchovejte je do chladných zimních dnů. Takový naložený květák ve sladkokyselém k nálevu vám zajisté přijde k chuti. Využijete jej nejen jako přílohu, chutná skvěle i samotný.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie967 kJ /
231 kcal
Bílkoviny0,70 g
Tuky0,71 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,01 g
Sůl30,00 g
Sacharidy55,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák zbavíme listů, omyjeme a rozebereme na menší růžičky. Krok 2: Vodu okyselíme kyselinou citronovou a přivedeme k varu. Vložíme růžičky květáku a vaříme do poloměkka. Krok 3: Z vody, octa, cukru krystal a soli svaříme nálev. Krok 4: Květák scedíme, spolu s kořením urovnáme do čistých a suchých sklenic, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

TIP: Jak sterilovat zeleninu?

Zveřejněno 26. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kvetak ve slanem nalevu, květák v octe, ve sladkokyselem nalevu, květák recepty, kyselykvetak, kořeněný nálev na květák, květák v nálevu bez vaření

Suroviny:
květák, kyselina citronová, pepř, koření nové koření, bobkový list, semínka hořčičná, voda, ocet, cukr krystal, sůl

Přidat fotografie receptu