Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikovo-houbový salát na zimu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 898 kJ /
693 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky2,85 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30,02 g
Sůl75,00 g
Sacharidy163,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salát jsem dělala, když jsem likvidovala okurkový porost. Ze šlahounů nakládaček se oberou všechny nedorostlé okurky (kromě úplně maličké násady), tak asi od 3,5 - 4 cm a více, omyjí se a použijí do salátu celé, ty větší se překrojí. Krok 2: Tvrdé očištěné houby se povaří 5 minut v osolené vodě, scedí se a nechají okapat. Větší houby překrojíme na přijatelnou velikost.
Cibule se oloupe a nakrájí na tenká půlkolečka.
Papriky se omyjí, odstraní se semeník a pokrájejí se na proužky (je hezké, když je část paprik červená, a ještě hezčí je, máme-li i pár paprik žlutých. Tmavě zelené papriky v láku během vaření zešednou, lepší jsou světle zelené papriky.) Krok 3: Zeleninu v míse promícháme, naskládáme do sklenic a zalijeme studeným sladkokyselým nálevem. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 80º C.

Zveřejněno 29. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikovo-houbový salát na zimu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3WY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikovo-houbový salát na zimu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3WY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika, cibule, houby, okurka čerstvá, voda, ocet, cukr, sůl, sladidlo umělé, bobkový list, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu