Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 148 kJ /
513 kcal
Bílkoviny10,35 g
Tuky33,70 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy32,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a celer, podlijeme uzeným vývarem a pod pokličkou, slabým varem dusíme doměkka, přibližně 15 minut. Krok 2: Poté zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme hořčici a smetanou naředíme na požadovanou hustotu.
Podle potřeby osolíme, promícháme a ještě 2 minuty necháme povařit. Krok 3: Podáváme s vařeným bramborem a uzeným jazykem nakrájeným na plátky.

Zveřejněno 29. 8. 2019

Poznámka autorky Anna Kocikova

Můžeme použít i vařené hovězí maso a zeleninu podlijeme vývarem z masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3WD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n3WD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
omáčka k uzenému jazyku

Suroviny:
jazyk hovězí uzený, cuketa, celer, vývar uzený, hořčice plnotučná, hořčice hrubozrnná, smetana, cibule, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu