Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepřák z cukety

Pikantní zeleninový salát, jehož základ tvoří jemné proužky cukety, cibule a červené papriky ve sladkokyselém, lehce pikantním nálevu, to je cuketový pepřák. Po uležení ho podáváme k pečenému nebo grilovanému masu a přebytky můžeme sterilovat a uchovat na později.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

sklenice o objemu 350 ml

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 390 kJ /
2 483 kcal
Bílkoviny34,03 g
Tuky105,71 g
Vláknina90,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,10 g
Sůl30,00 g
Sacharidy324,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z velkých cuket oškrábeme slupku, překrojíme a lžící odstraníme měkké středy. Cuketu nastrouháme nahrubo. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Papriku omyjeme, přepůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na jemné proužky, přibližně 2 mm x 20 mm (stejně krájíme i cibuli). Krok 3: Nastrouhanou a nakrájenou zeleninu dáme do mísy a promícháme. Přisypeme cukr, pepř a sůl. Jako poslední přidáme ocet, olej a chilli papričky. Krok 4: Vše promícháme a ochutnáme. Už v této fázi je to fantasticky chutný salát, který po odležení můžeme podávat třeba k pečenému kuřeti nebo ke grilovanému masu. Část cuketového pepřáku můžeme použít jako čerstvý salát a zbytek zavařit. Krok 5: Mísu se zeleninovým salátem pokryjeme potravinářskou folií nebo alobalem a necháme do druhého dne na chladnějším místě odležet. Krok 6: Druhý den salát promícháme a naplníme jím připravené, čistě umyté sklenice. Okraje sklenic otřeme papírovou utěrkou a víčka uzavřeme. Sterilujeme 15 minut při teplotě 80-90 °C.

TIP: Jak zpracovat cukety

Zveřejněno 31. 8. 2019

Poznámka autora pavelk

Tento skvělý recept jsem objevil na netu https://www.varimesmarcelou.cz/zavarovani-konzervo...

Z uvedeného množství surovin naplníme 10 sklenic o objemu 350 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pepřák z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ejgm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pepřák z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ejgm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vyskúšané, zavarené... použil som pálivú papriku, takže to má grády aké som chcel. Vďaka za recept, prídávam foto. :yes:

Naprosto famózní recept. V srpnu jsem udělala 20 skleniček a teď - konec září - jsou tam 3 poslední. Tak jsem udělala další dvojitou várku - cuket máme nadbytek + přidala jsem hříbky. Nemá chybu:-)

:-O :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recept 61312 peprak cukety, top recepty pepřak z cukety, recept pepřák, zelenina peprak, čalamáda z cukety pepřák, recepty cuketa, peprak s cukety

Suroviny:
cuketa, cibule, paprika, ocet, olej, sůl, pepř, chilli paprika čerstvá, cukr krystal

Přidat fotografie receptu