Pepřák z cukety
Pikantní zeleninový salát, jehož základ tvoří jemné proužky cukety, cibule a červené papriky ve sladkokyselém, lehce pikantním nálevu, to je cuketový pepřák. Po uležení ho podáváme k pečenému nebo grilovanému masu a přebytky můžeme sterilovat a uchovat na později.
Suroviny pro 10 kusů
sklenice o objemu 350 ml
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 390 kJ / 2 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,03 g |
Tuky | 105,71 g |
Vláknina | 90,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,10 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 324,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z velkých cuket oškrábeme slupku, překrojíme a lžící odstraníme měkké středy. Cuketu nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Papriku omyjeme, přepůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na jemné proužky, přibližně 2 mm x 20 mm (stejně krájíme i cibuli).
Krok 3: Nastrouhanou a nakrájenou zeleninu dáme do mísy a promícháme. Přisypeme cukr, pepř a sůl. Jako poslední přidáme ocet, olej a chilli papričky.
Krok 4: Vše promícháme a ochutnáme. Už v této fázi je to fantasticky chutný salát, který po odležení můžeme podávat třeba k pečenému kuřeti nebo ke grilovanému masu. Část cuketového pepřáku můžeme použít jako čerstvý salát a zbytek zavařit.
Krok 5: Mísu se zeleninovým salátem pokryjeme potravinářskou folií nebo alobalem a necháme do druhého dne na chladnějším místě odležet.
Krok 6: Druhý den salát promícháme a naplníme jím připravené, čistě umyté sklenice. Okraje sklenic otřeme papírovou utěrkou a víčka uzavřeme. Sterilujeme 15 minut při teplotě 80-90 °C.
Zveřejněno 31. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pepřák z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejgm
Moje poznámka
Pepřák z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejgm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 2 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 5 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 5 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 3 minutami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 1 hodinou
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 1 hodinou
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 2 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 4 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 4 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept 61312 peprak cukety,
top recepty pepřak z cukety,
recept pepřák,
zelenina peprak,
čalamáda z cukety pepřák,
recepty cuketa,
peprak s cukety
Suroviny:
cuketa,
cibule,
paprika,
ocet,
olej,
sůl,
pepř,
chilli paprika čerstvá,
cukr krystal
Komentáře (3)