Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonská polévka Ramen

Otevíráme se světu a vozíme si domů i recepty na jídla, kterými si pak doma přibližujeme vzpomínky na vzdálená místa. Tato polévka je pro nás možná exotika, ale pro jiného součást běžného jídelníčku.

Hodnocení receptu je 4,1 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Náročný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 210 min cca 3,5 hodiny včetně varu

225 min (15 min příprava + 210 min tepelná úprava, cca 3,5 hodiny včetně varu)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 282 kJ /
8 194 kcal
Bílkoviny803,26 g
Tuky506,89 g
Vláknina47,80 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 2,61 g
Sůl6,01 g
Sacharidy82,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti vaříme ve vodě 5 minut a scedíme. Kosti dobře propláchneme vodou a smyjeme z nich všechny nečistoty z varu a sraženou bílkovinu a vodu vylijeme. Krok 2: Vložíme znovu do hrnce spolu s řasou kombi, dvěma rozpůlenými palicemi česneku, cibulí a lžičkou soli, dolijeme vodu a vaříme 2 hodiny. Krok 3: Po 2 hodinách přidáme bůček nebo krkovičku a houby a vaříme další hodinu. Krok 4: Maso vyndáme a necháme vychladit. Polévku scedíme. Krok 5: Zázvor neloupeme, pouze jej nakrájíme na plátky, zalijeme 150 ml sójové omáčky a vínem mirin a saké. Krok 6: Spolu 10 minut povaříme a přidáme lžičku pasty miso. V této tmavé tekutině marinujeme uvařené maso 30 minut a potom nakrájíme na tenké plátky. Krok 7: Podáváme v misce takto: 3 díly vývaru na 1 díl tmavé tekutiny, uvařené a scezené nudle, spařené výhonky, plátky masa, rozpůlené vajíčko, jarní cibulka, houby, nastrouhaný stroužek česneku, kousek řasy nori - vše úhledně poskládané vedle sebe zalité tekutinou.

TIP: Asijské nudle - přehled druhů a příprava

Zveřejněno 3. 9. 2019

Poznámka autorky aachje

Tip: Když mám bůček i s kůží, odříznu ji a opražím na pánvi. Na závěr ji nadrobno nakrájenou přidám do polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonská polévka Ramen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3mE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonská polévka Ramen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m3mE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

cekrops: ;-)

aachje: já taky ne... Potřeboval jsem si prostě jen někomu postěžovat ...:-8 . Nic proti vaší polévce !

cekrops: Evidentně špatný výběr podniku,, ve kterém ochutnat ramen...variací na ramen je mnoho, ale u všech je základ VÝVAR s velkým V....

cekrops:
Nejak jsem nepochopila smysl Vaseho komentare

Ramen jsem si dal ze zvědavosti před týdnem v Brně na ul. Václavská. Upřímně - hrůza ... Miska polévky stála 195 Kč ! Polévka byla pálivá po zázvoru , vývar nic moc , půlka vajíčka, plátek bůčku a spousta nudlí. Není nad náš poctivý český hovězí vývar s knedlíčky , zeleninou a nudlemi !!! To myslím vážně !

Tématické fráze:
polévka ramen, recept polévka ramen, ramen polévka, japonska polevka, japonská hovězí polevka, ramen polívka, ramen pilivka, polévka recept ramen, polévka ramen priprava, japonské polévky, ramen do polévky, ramen polevka recept, polévka ramen hovězí, japonská kokosová polévka s s houbami, ramen recept, japonská polévka kuchařka, polvka ramen, japonska polevka z bucku, příprava polevky ramen, ramen s vepřovou krkovici

Suroviny:
víno saké, mirin, nudle, mořské řasy, řasa nori, vejce, pasta miso, houby shiitake, omáčka sojová kikoman, pórek, kosti vepřové, bůček vepřový, zázvor, fazole mungo, cibulka jarní, česnek, cibule

Přidat fotografie receptu