Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bělice marinované v oleji

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 599 kJ /
2 294 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky250,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bělice očistíme, vykucháme, hlavy a ocasy odkrojíme. Pak bělice opláchneme, osolíme a složíme je do látkového ubrousku nebo do mulu. Do kastrólu nalijeme vodu, přidáme cibuli, bobkový list, nové koření a pepř, ocet a sůl a marinádu 1/4 hodiny povaříme. Krok 2: Potom bělice s ubrouskem ponoříme do této mírně se vařící marinády a vaříme je opatrně asi 6 minut. Pak bělice s ubrouskem vyjmeme, opatrně je přendáme na talíř a necháme vychladnout. Krok 3: Do podlouhlé (obdélníkové) nádoby ze skla nebo umělé hmoty nalijeme trochu oleje, na něj narovnáme těsně vedle sebe a na sebe uvařené bělice, přidáme 1 až 2 hřebíčky, olejem vše dolijeme, víčkem zakryjeme a dáme asi na dva dny do chladničky. Chutnají výborně, asi jako sardinky. Krok 4: Stejným způsobem můžeme upravovat línky i okouny. Podáváme s pečivem nebo chlebem.

Zveřejněno 5. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept hlavně pro rybáře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bělice marinované v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DgDA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bělice marinované v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DgDA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bělice obecná, ryby bělice, recepty z belic, ryby bělice salát, bělice obecná recepty

Suroviny:
voda, cibule, bobkový list, koření nové koření, ocet, sůl, koření hřebíček, olej

Přidat fotografie receptu