Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 599 kJ / 2 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 250,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bělice očistíme, vykucháme, hlavy a ocasy odkrojíme. Pak bělice opláchneme, osolíme a složíme je do látkového ubrousku nebo do mulu. Do kastrólu nalijeme vodu, přidáme cibuli, bobkový list, nové koření a pepř, ocet a sůl a marinádu 1/4 hodiny povaříme.
Krok 2: Potom bělice s ubrouskem ponoříme do této mírně se vařící marinády a vaříme je opatrně asi 6 minut. Pak bělice s ubrouskem vyjmeme, opatrně je přendáme na talíř a necháme vychladnout.
Krok 3: Do podlouhlé (obdélníkové) nádoby ze skla nebo umělé hmoty nalijeme trochu oleje, na něj narovnáme těsně vedle sebe a na sebe uvařené bělice, přidáme 1 až 2 hřebíčky, olejem vše dolijeme, víčkem zakryjeme a dáme asi na dva dny do chladničky. Chutnají výborně, asi jako sardinky.
Krok 4: Stejným způsobem můžeme upravovat línky i okouny. Podáváme s pečivem nebo chlebem.
Zveřejněno 5. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bělice marinované v oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DgDA
Moje poznámka
Bělice marinované v oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DgDA
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 11 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 13 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Tématické fráze:
bělice obecná,
ryby bělice,
recepty z belic,
ryby bělice salát,
bělice obecná recepty
Suroviny:
voda,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
ocet,
sůl,
koření hřebíček,
olej
Komentáře