Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové donuty

Vyzkoušejte lahodné bezlepkové donuty! Každý kousek je pečen s láskou a bezlepkovými ingrediencemi, aby si je mohl vychutnat každý, bez ohledu na alergie či intolerance. Určitě oceníte jejich skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Doba přípravy 33 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 3 min Bez doby kynutí

33 min (30 min příprava + 3 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 724 kJ /
1 607 kcal
Bílkoviny36,88 g
Tuky38,02 g
Vláknina26,24 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 477 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy255,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V trošce mléka se lžičkou cukru a mouky rozmícháme droždí a dáme v teple vzejít kvásek. Krok 2: Do 4 polévkových lžic vody rozmícháme a dáme nabobtnat psylium. Krok 3: Rozpustíme ghee, přidáme mléko, žloutek, rum, vzešlý kvásek, nabobtnalé psylium a rozmícháme. Vlijeme do robotu, přidáme mouku, pudinkový prášek, cukr, sůl a vypracujeme těsto. Krok 4: Necháme aspoň 1/2 hodiny v teple vykynout. Krok 5: Silikonový vál posypeme moukou a přendáme na něj vykynuté těsto. Pokud by se zdálo řidší, zapracujeme ještě trochu mouky. Nejlépe pomocí kartové stěrky. Krok 6: Následně jemně dlaněmi rozprostřeme, aby byla výška těsta asi 1 až 1,5 cm.
Necháme 10 min. odpočívat. Krok 7: Kulaté vykrajovátko si vždy napřed trochu pomoučíme, vykrojíme kolečko a pomocí zdobící špičky vykrojíme prostředek. Krok 8: Necháme na vále 10 až 15 min. dokynout. Krok 9: Do kastrolku si dáme tak 4-5 cm oleje a nahřejeme, ale nerozpálíme. Jinak by se nám donuty z vrchu spálily a uvnitř by mohly zůstat syrové. Krok 10: Donut vkládáme do oleje vrchní stranou dolů a smažíme dozlatova. Potom je opatrně otočíme a usmažíme druhou stranu také do zlatova.
Hotové donuty necháme na ubrousku okapat. Krok 11: Pak už zbývá je jen dozdobit dle chuti, namočit v polevě a tak podobně.

TIP: Jak na rychlé a snadné falešné donuty

Zveřejněno 10. 9. 2019

Poznámka autorky srettka

Používám bezlepkovou mouku Schär universal mixit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové donuty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GlO3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové donuty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GlO3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pokial pouzijete skutocne rum, tak v nom lepok nie je. Vyraba sa z cukrovej trstiny. Pokial ale pouzije nahrady, tuzemak, r.u.m. a podobne, tak tam byt moze.:-K

jo jo, nikdy nevíte, co přes ten filtr v palírně proleze:-D, lepek je prevít :-D:-D
samozřejmě tam žádný lepek není:-)

jezibabka: pro jistotu jsem sjela etiketu a je bez lepku :-)

Zdravím, pozor na rum, lihoviny obsahují lepek!

Tématické fráze:
bezlepkové donuty, donuty recept, recept na donuty, bezlepkový donuty, bezlepkové donuty recept, donuty bezlepkové, bezlepkove testo na donuty, bezlepkové donuty recepty, schar universal recepty, bezlepkové bulky schär recept

Suroviny:
mouka bezlepková, mouka, pudink vanilkový, žloutek, droždí sušené, cukr krupice, cukr vanilkový, ghee, mléko, rum, psylia, voda, sůl, poleva čokoládová, zdobení

Přidat fotografie receptu