Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplý kapustičkový salát po horalsku

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 830 kJ /
676 kcal
Bílkoviny24,37 g
Tuky24,53 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 308 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy79,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a smetanu. Krok 2: Uvařené brambory co nejteplejší oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme ke kapustičkám a vše zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a necháme při pokojové teplotě téměř vychladnout. Pokud chceme podávat teplejší, musíme salát přihřát. Krok 3: Na ozdobu použijeme zakysanou smetanu a uzenou slaninu, pokrájenou na silnější proužky a vyškvařenou na pánvi do křupava. Můžeme podávat i jako přílohu k uzenému masu nebo třeba kuřecím přírodním steakům. Je to velice chutné.

Zveřejněno 11. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý kapustičkový salát po horalsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XJOo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý kapustičkový salát po horalsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XJOo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

bohynovka: Ďakujem. :-K Ale je to vďaka šikovne jednoduchým receptom od Aničky,ktoré nie sú prešpekulované a prekombinované a preto sa mi páčia. ;-):-K

bohynovka: Moc děkuji za pěkný komentář!;-):-D<3 Zdravím!:-K:-K

tejaja (moderátorka): No použila jsi to na pravém místě, a mně se to moc zalíbilo! :-D:-D:-K Díky! ;-):-8 A posílám ještě jeden pozdrav!;-):-8:-D:-K:-K

MamlajdaD: Jj, Terezka to nafotila velmi jedle. Uplne se mi sbihaji sliny, ja mam kapusticky rada a se smetanou, vyvarem a krupavou slaninkou nebudou mit chybu.
Od tebe luxusni recept a od Terezky krasna fotka. Jste obe sikulky:-K.

MamlajdaD: Pojem "malá smradlavá zelíčka" nie je z mojej hlavy. :-D:-D:-D Kedysi, keď ešte bola dcéra malá,. išiel seriál rozprávok o malom zajačikovi, ktorému mamka-zajačica varila ružičkový kel. A malý zajačik ich nazýval malými smradlavými zelíčkami, tým sa každý diel končil. Bohužiaľ, nepamätám sa na názov rozprávok. Ale v našej rodine sa ten názov udomácnil a inak ich nevoláme desaťročia. :-D:-D:-D

bohynovka: Díky za komentář! Tak ať ti ta "malá smaradlavá zelíčka" chutnají, tejaja je nafotila suprově, viď?! Zdravím!:-K:-K

tejaja (moderátorka): Terezko, už dlouho jsem se tak nezasmála, jako teď tomu tvému přirovnání!:-D:-D:-D:-D:yes: To je tedy originální! ;-):-8:-D<3 Malá smradlavá zelíčka! <3;-):-D:-K Já kapustičky miluji, ale už jim od teď jinak říkat nebudu!!! Moc děkuji za vyzkoušení receptu i za ty překrásné a náramně jedlé fotky! :-K;-):-Q<3:-K Mám z nich radost, jako vždycky, opravdu děkuji! Páni, já se nemůžu přestat smát! Ten tvůj komentář je snad ještě lepší! ;-):-8:-D:-D:yes: No hlavně, že ti to chutnalo, to jsem ráda! :-!:-8 Moc zdravím!:-K:-K:-K

A to se mi libi moc! Ja si to dam jako teply samostatny pokrm a budu naprosto spokojena.

"Malá smradlavá zelíčka" nie sú moja najobľúbenejšia zelenina, ale v takejto podobe mi chutili. :yes::-Q Díky za recept. Šalát je ozaj chutný, len nabudúce vynechám vývar a dám len čistú smotanu. ;-)

Suroviny:
brambory, kapusta růžičková, smetana zakysaná, hořčice, pepř mletý, vývar hovězí, slanina uzená

Přidat fotografie receptu