Žampiony zavařené na sladkokyselo
Naložte na zimní mlsání žampiony v nálevu podle pana J. Burdy z Jablonce - vítěze několika ročníků soutěže "Nejchutnější houby v kyselých nálevech". Budete moci sami posoudit, zda-li se porota rozhodla správně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 108 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 2,64 g |
Vláknina | 1,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svaříme sladkokyselý nálev (5 minut) s kořením i se solí, aby stačil vychladnout. Můžeme použít i jiný nálev, pokud máme nějaký oblíbený.
Krok 2: Žampiony očistíme. Povaříme je asi 5 minut v trochu osolené a okyselené vodě, necháme okapat. Vkládáme do malých skleniček, do kterých na dno dáme kolečko cibule, 1-2 kolečka mrkve, půl malého plátku křenu a kousek celerového listu. Pak do sklenek vložíme povařené a okapané houby, nepěchujeme, dáme je jen tak volně.
Krok 3: Zalijeme chladným nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme při 80º C asi 20-25 minut. Dle návodu pro bezpečné konzervování druhý den zavařování zopakujeme.
Krok 4: Takto lze zavařit žampióny i lesní houby, jsou rovněž dobré. Postup je u obojích hub stejný.
Zveřejněno 14. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony zavařené na sladkokyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w34z
Moje poznámka
Žampiony zavařené na sladkokyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w34z
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 53 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 50 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
zavařování žampionů,
nakládání žampionů,
zavarovat žampiony,
houby na sladkokyselo,
zavarovani hub na sladkokyselo,
recepty ze zavařených žampionů,
sladkokyselo nálev,
zavařování žampiony,
zavarovane houby v na sladkokyselo,
žampióny zavarovani recept,
naložené žampiony bez zavaření,
žampiony do sklenice,
žampiony ve sklenice,
jak nalozit žampiony do soli,
nakládání žampionů nálev,
nakládání podobné žampionu,
zavareny houbicky,
žampiony nálev,
nalev na žampiony,
vaclavky na sladkokyslo
Suroviny:
žampióny,
sůl,
ocet,
voda,
ocet,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná,
koriandr,
spolarin,
cukr,
sůl
Komentáře (33)