Kedlubnový krém s krůtími játry
Milovníci krémových polévek zbystřete, tato polévka je pro vás jako stvořená. Jemný smetanový krém z kedluben na talíři perfektně doplní restovaná krůtí játra společně s ředkvičkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 168 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,92 g |
Tuky | 79,86 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 387 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 46,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky, krátce osmahneme, přisypeme mouku a zalijeme vývarem. Rozšleháme a přivedeme k varu.
Krok 3: Vložíme kedlubny a vaříme cca 20 minut. Ke konci vaření zjemníme polévku smetanou a dochutíme solí. Rozmixujeme ji na jemný krém.
Krok 4: Ředkvičky nakrájíme. Játra očistíme, nakrájíme na velikost sousta. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra na něm orestujeme.
Krok 5: Před koncem přidáme nakrájené ředkvičky, které jen prohřejeme. Vyndáme z pánve, osušíme papírovou utěrkou a mírně osolíme a opepříme.
Krok 6: Polévku na talířích doplníme orestovanými játry, kousky ředkviček a posypeme jemně krájenou pažitkou.
Zveřejněno 15. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnový krém s krůtími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejo4
Moje poznámka
Kedlubnový krém s krůtími játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejo4
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 14 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 5 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 9 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 10 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 11 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 12 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 12 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 12 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 12 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnový krém polévka
Suroviny:
kedlubna,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
vývar zeleninový,
máslo,
mouka,
játra krůtí,
ředkvičky,
olej,
sůl,
pepř bílý mletý,
pažitka
Komentáře (2)