Krémové mini košíčky s nutellou
Zmizí u vás taky nejdříve z tácu s cukrovím plněné košíčky? A ochutnali jste už ty, které jsou plněné dobrým vanilkovým krémem s Nutellou? Pokud ne, vyzkoušejte si je letos upéct podle tohoto receptu, je snadný a tuze dobrý.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde přibližně 80 košíčků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 169 kJ / 8 645 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,15 g |
| Tuky | 566,75 g |
| Vláknina | 28,41 g |
| Cholesterol | 1,75 g |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 786,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Těsto: cukr moučku, změklé máslo a vajíčko spojíme. Přidáme mouku a citronovou kůru. Mouku zapracujeme zlehka, aby se těsto nespařilo.
Krok 3: Formičky o průměru 3,5 cm vyplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut. Po upečení vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.
Krok 4: Krém: prosátý moučkový cukr spojíme s máslem a lehce vyšleháme. Vanilkové pudinkové prášky rozmícháme v mléce a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.
Krok 5: Uvařený pudink vychladíme. Ten pak přidáme do směsi másla s cukrem a vyšleháme. Přidáme pár kapek rumového aroma a nakonec Nutellu.
Krok 6: Pomocí sáčku s řezanou špičkou naplníme košíčky krémem. Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodiny.
Krok 7: Čokoládu rozpustíme s tukem ve vodní lázni.
Krok 8: Horní část košíčků potáhneme čokoládovou polevou a ozdobíme plátkem mandle.
Zveřejněno 15. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémové mini košíčky s nutellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NvAN
Moje poznámka
Krémové mini košíčky s nutellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NvAN
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
nutella recepty,
krémy do kosicku,
nutella recept,
košíčky s nutelou,
recept na leche cukrovy,
krémy do košíčků s nutelou,
košíčky recept,
mini koblížky plněné nutelou,
ovocny kosiěek s s nutelou,
pudinkový krém s nutelou,
kosickyy maslo nutelou,
krémy recept,
krem s nutelou do košíčků,
vánoční krém s nutelou bez pudinku,
krém s nutelou do do báboviček,
krem do kosicku maslo s nutelou,
košíčky recepty,
aby se těsto nespařilo,
nápln s nutelou do košíčků,
recept košíčky s nutelou
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
kůra citronová,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
máslo,
nutella,
rumové aroma,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
mandle plátkové
Komentáře (6)
Domnívám se, že recept na linecké těsto vychází z cukrářské velkovýroby...
Doma dělávám linecké těsto ze STUDENÝCH surovin (tuk bývá i z mrazáku). Pokud to jde, tak zpracovávám nožem takřka bez doteku rukou. Až v závěru tzv. drobenku krátce zpracuji rukama.
No, ať se přihlásí, komu se při domácím pečení podařilo spařit těsto...
***
Vady lineckých těst (citace)
Vady vznikající při zadělávání těst: spaření
- vzniká důsledkem tání tuku při dlouhodobém mísení těsta v
teplém prostředí
- použité suroviny měly vyšší teplotu než 20 °C
- lze napravit smícháním s novým těstem
- spařené těsto lze použít na výrobu lineckých košíčků
***
Zajímavý je poslední bod, na co že lze použít spařené těsto