Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí "à la pastrami " do baget a skvělé okurkové řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 772 kJ /
4 726 kcal
Bílkoviny115,09 g
Tuky80,71 g
Vláknina72,50 g
Cholesterol 209 mg
Sodík 12,91 g
Sůl31,28 g
Sacharidy862,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do uzavíratelné misky a necháme uležet v chladu nejméně 3 hodiny, ale klidně do druhého dne. Krok 2: Do rozpálené pánve dáme maso potřené olejem, stáhneme teplotu na střední a opečeme. Nejprve opékáme jednu stranu, až se objeví vlhkost na horní straně, pak otočíme a opékáme druhou stranu. Otáčíme pouze jednou a pomocí kleští na obracení zkusíme, jak je maso propečené, aby bylo uprostřed ještě růžové, mělo by být při stisku pružné. Hotové maso vyndáme na alobal, zabalíme, necháme cca 15 minut odpočinout a nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: Bagety rozkrojíme, potřeme ochucenou majonézou, na ni položíme listy salátu (srdíčkový, ledový, hlávkový nebo čínské zelí). Na salát rozložíme plátky masa a na ně okurkové řezy s cibulí. Krok 4: Okurky dobře omyté a oschlé nakrájíme na kolečka do velké mísy. Zasypeme dvěma lžícemi soli, promícháme a necháme 3 hodiny vypotit. Slijeme všechnu vodu a k okurkám přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Důkladně promícháme a dáme do předem připravených sklenic (4 ks na 750 ml). Svaříme cukr, ocet, koření i semínka a horkým nálevem vše zalijeme. Uzavřeme a zavaříme jak jsme zvyklé v troubě nebo v hrnci 20 min. na 80 ° C. Zavařené sklenice vyndáme a necháme vychladnout, můžeme také po zavaření otočit na 5 minut dnem vzhůru.

Zveřejněno 18. 9. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Je mi jasné, že tato moje verze není opravdové pastrami, které se nakládá, udí a vaří v páře, ale v paneláku taková možnost není, tak jsem zkusila alespoň trochu podobnou chuť. Jako bonus přikládám recept na okurkové řezy.

Recept na řezy jsem dostala od kamarádky Jany V, které tímto děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí "à la pastrami " do baget a skvělé okurkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7GZO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí "à la pastrami " do baget a skvělé okurkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7GZO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Eja57: je to hodně podobné ale smazat se to dá vždycky :-K díky, měj se skvěle

Eja57: :-K ok přesně tak , pupek, hrudí, nízký roštěnec :-) hezký den

cathleen: já jsem to pod takovým názvem nehledala, podívala jsem se a je to hodně podobné tak nevím jestli to sem mám samostatně (na přání dát) Děkuji :-K hezký:-) den

Coleta: správně se na pastrami používá hovězí pupek nebo hrudí a dělá se několik dní, nízký roštěnec je skvělý, kýtu raději ne:-K hezký den

Eja57: moc děkuji, není problém to sem dát, když se to někomu nebude líbit tak smazat se to dá vždycky :-K hezký den

Eja57, MarieSvarcova: pokud to není stejné, pak bych se přimlouvala také za uvedení okurek jako zvláštního receptu - pouze jako součást receptu jiného se budou hůř hledat.

Coleta: autorka píše v postupu - ideálně pupek...ale nízký roštěnec by šel určitě taky, kýtu bych asi nepoužila...

cathleen: není to stejné...taky mne to napadlo...

Nádherný recept i fotografie, Maruško! :-K
Eja57: nemáme je tu jako "americké okurky"? https://www.toprecepty.cz/recept/14579-americke-ok...

Jaký druh hovězího masa-nízký roštěnec, kýta? Díky

Opravdové/ neopravdové...maso vypadá skvěle, tak akorát jak má být...a postup je napsaný tak dobře, že by mohl zvládnout s kvalitním masem každý "trochu vyvařený" kuchtík...:yes:
Velmi bych se přimlouvala dát sem ty okurky ještě jako samostatný recept:-!

Tématické fráze:
salát s pastrami, pastrami v troubě, pastrami salát, salát s hovězím pastrami

Suroviny:
maso, semínka hořčičná, semínka koriandru, koření nové koření, praganda, chilli paprika čerstvá, paprika sušená sladká, olej, bageta, salát, majonéza, okurka čerstvá, sůl, cibule, cukr krystal, ocet, curry, chilli, pepř černý, semínka hořčičná

Přidat fotografie receptu