Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 950 kJ /
1 661 kcal
Bílkoviny24,24 g
Tuky127,80 g
Vláknina20,89 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy86,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Meruňková omáčka:
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem smíchaným s vodou, přidáme posekané meruňky a dobře povaříme. Povařenou omáčku i s meruňkami dobře rozmixujeme a dochutíme cukrem a solí. Z nakládaných meruněk přidáváme i šťávu. Podáváme k vařenému masu z polévek. Krok 2: Myslivecká hnědá omáčka:
Houby pokrájené na plátky osmahneme na oleji dozlatova, přidáme posekanou cibuli, zalijeme bílým vínem a povaříme. Na závěr přilijeme základní hnědou omáčku, posekaný estragon a pažitku. Podle chuti přisolíme. Podáváme ke všem masům upraveným na grilu a k minutkám. . Krok 3: Okurková omáčka "speciál":
Očištěnou okurku nastrouháme na tenká kolečka, přidáme utřený česnek se solí, sůl, pepř, zalijeme trochou vody a povaříme doměkka (podle toho, jak kdo chce měkké, já nevařím vůbec, jen dobře prošlehám vidličkou). Po odstavení přidáme tvaroh zředěný trochou vinného octa (vyšlehat ponorným mixérem), posekaný kopr a pažitku. Promícháme. Podáváme ke grilovaným masům a opečené uzenině. Krok 4: Omáčka z moravské klobásy:
Na sádle zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme moukou a červenou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme. Na závěr přidáme rozemleté nebo drobně nakrájené moravské klobásy, mírně povaříme a dochutíme pepřem a solí. Krok 5: Papriková omáčka ze zelených paprik:
Drobně pokrájenou cibuli a nakrájenou papriku podusíme na oleji, přimícháme rajčatový protlak (šťávu), podle potřeby zředíme vývarem, osolíme, opepříme, krátce povaříme. Podáváme k pečenému masu.

Zveřejněno 18. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Základní omáčky budou všechny až skoro na konci seriálu.

HNĚDÁ OMÁČKA (použitá v Myslivecké omáčce):

3 lžíce hladké mouky, 80 g másla, 1 dl bílého vína, bobkový list, trochu octa, bílý pepř, sůl, citr. šťáva.

Hladkou mouku upražíme na másle dohněda, zředíme vodou a bílým vínem, povaříme, dochutíme octem, citronovou šťávou, solí a bílým pepřem (můžeme přidat i bobkový list).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3vK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3vK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Urobila som klobásovú a keďže mám mletú papriku priamo z Maďarska, tak to nádherne voňalo a pekne zafarbilo. :-8 Použila som na špagetovú dyňu, posledná dyňa padla za obeť.:-D;-)

casino: Dík za pěkný komentář! :-8 No dříve se okurkové omáčky (teplé) vařily, ale to já už jako dítě neměla ráda. A tahle omáčka, ať natrouhaná na nuličky nebo na kolečka, no to kdyby se povařilo, to by byl ... (blebajz, ale nemůžu to napsat, tak se o jídle nemluví;-):-D) Na tom nevaření se asi shodnem. :-8 Zdravím! :-K:-K:-K

Na TOP je 23 rcp na okurkovou omáčku...
Z toho pouze 4 rcp s použitím salátové okurky...
Z toho POUZE 1 recept, kde je jen tak mimochodem v postupu zmíněno "já nevařím vůbec,":yes::yes::yes:
MamlajdaD:
Taky nevařím :yes: (strouhám na hrubé slzičce) :-)

Tématické fráze:
myslivecká omáčka, omačka že sadla

Suroviny:
sádlo, mouka hladká, mléko, smetana sladká, cukr, víno bílé, houby, protlak rajčatový, olej, cibule, estragon, petrželka, tvaroh kostka, česnek, pepř, ocet vinný, pažitka, klobása moravská, sádlo, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar, pepř, paprika čerstvá zelená, olej, cibule, protlak rajčatový, vývar zeleninový, pepř

Přidat fotografie receptu