Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubna se špenátem

Není občas od věci si odpočinout od masových jídel. Kombinace vařené kedlubny a špenátu, ochuceného česnekem, vás příjemně překvapí. Pokrm velice snadný na přípravu, má také své kouzlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

h4ever

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 566 kJ /
613 kcal
Bílkoviny19,24 g
Tuky41,15 g
Vláknina12,38 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy35,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenátový protlak necháme povolit. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky 8mm tlusté. Dáme do vody a vaříme 9-10 minut, poté scedíme vodu. Krok 3: Povolený špenát dáme do kastrolku, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme hladkou mouku a restujeme dozlatova. Krok 5: Do špenátu přidáme jíšku, česnek, rozklepnuté vejce a mléko. Provaříme zhruba 20 minut. Krok 6: Plátky uvařené kedlubny mírně osolíme a na každý dáme lžíci špenátu.

Zveřejněno 21. 9. 2019

Poznámka autora h4ever

Kedlubny by měly být aspoň středně velké. Kolik je to porcí, záleží na tom, kolik toho sníte. Dokážu sníst dvě kedlubny na jeden oběd. Je to velmi chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubna se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p33y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubna se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p33y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kedlubmovy spenat

Suroviny:
kedlubna, protlak špenátový, mléko, vejce, česnek, sůl, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu