Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 566 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 41,15 g |
Vláknina | 12,38 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 35,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenátový protlak necháme povolit. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky 8mm tlusté. Dáme do vody a vaříme 9-10 minut, poté scedíme vodu.
Krok 3: Povolený špenát dáme do kastrolku, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme.
Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme hladkou mouku a restujeme dozlatova.
Krok 5: Do špenátu přidáme jíšku, česnek, rozklepnuté vejce a mléko. Provaříme zhruba 20 minut.
Krok 6: Plátky uvařené kedlubny mírně osolíme a na každý dáme lžíci špenátu.
Zveřejněno 21. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubna se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p33y
Moje poznámka
Kedlubna se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p33y
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 10 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 12 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 6 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 7 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 9 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 9 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 9 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 10 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 10 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 10 hodinami
Tématické fráze:
kedlubmovy spenat
Suroviny:
kedlubna,
protlak špenátový,
mléko,
vejce,
česnek,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře