Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 136 kJ / 3 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 475,90 g |
Tuky | 189,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 12,79 g |
Sůl | 22,30 g |
Sacharidy | 2,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do uvaření kůží úplně doměkka. Pak necháme vychladit a dáme do lednice.
Krok 2: Všechno maso nakrájíme na malinké kostičky 0,5 x 0,5 cm. Maso uchováváme v lednici, odebíráme postupně a po pokrájení každou dávku hned vracíme do ledničky do připravené nádoby, aby se maso nepřehřívalo.
Krok 3: Sůl a pragandu odvážíme. Všechno pokrájené maso z bůčku, karé a krkovice nasolíme a opepříme větší částí soli + rychlosoli a částí pepře, chvíli rukou zpracováváme a uložíme do ledničky. Totéž uděláme i s pokrájeným masem z kýty, okořeněné zbylou směsí solí a pepře, ale kýtu uchováváme v jiné uzavíratelné krabičce zvlášť. Obojí maso uchováváme v přiměřeně velkých uzavíratelných plastových krabičkách.
Krok 4: Lednici od začátku přepneme na větší chlazení. U masa z kýty je žádoucí tmavší červené zabarvení kvůli výrazné mozaice.
Druhý den vybereme z vývaru kůže, dáme je do sekáčku (čopru) a rozmělníme je, postupně přidáváme a necháme posekat všechno maso, kromě kýty. Zpracováváme v sekáčku postupně po částech a přiléváme vždy trochu hodně studeného vývaru. Krok 5: Maso nenecháme v sekáčku rozsekat úplně, některé sekáčky by to ani nezvládly. Vývar z kůží, kostičky masa i již zpracované posekané maso stále pečlivě po troškách vyndáváme a rychle vracíme do lednice, aby stále bylo dostatečně chlazené.
Když je zpracované všechno maso mimo kýty, přendáme vše do velké (a vychlazené) mísy, přidáme kýtu a ručně hněteme asi 5minut, dbáme, aby se kýta rovnoměrně rozmíchala. Krok 6: Pak naplníme šunkovar a vaříme ve velkém hrnci s vodou cca 2 a ¾ až 3 hodiny při 75º C. Jestliže chceme lančmít zapéct v troubě na rychlou spotřebu, dáme do přiměřeně velkého pekáčku, dobře vymaštěného olejem lančmítovou masu, dobře zakryjeme alobalem a pečeme na 150º C asi 1 a půl až 2 hodiny! Lančmít má na řezu drobnější pěknou mozaiku.
Druhý den vybereme z vývaru kůže, dáme je do sekáčku (čopru) a rozmělníme je, postupně přidáváme a necháme posekat všechno maso, kromě kýty. Zpracováváme v sekáčku postupně po částech a přiléváme vždy trochu hodně studeného vývaru. Krok 5: Maso nenecháme v sekáčku rozsekat úplně, některé sekáčky by to ani nezvládly. Vývar z kůží, kostičky masa i již zpracované posekané maso stále pečlivě po troškách vyndáváme a rychle vracíme do lednice, aby stále bylo dostatečně chlazené.
Když je zpracované všechno maso mimo kýty, přendáme vše do velké (a vychlazené) mísy, přidáme kýtu a ručně hněteme asi 5minut, dbáme, aby se kýta rovnoměrně rozmíchala. Krok 6: Pak naplníme šunkovar a vaříme ve velkém hrnci s vodou cca 2 a ¾ až 3 hodiny při 75º C. Jestliže chceme lančmít zapéct v troubě na rychlou spotřebu, dáme do přiměřeně velkého pekáčku, dobře vymaštěného olejem lančmítovou masu, dobře zakryjeme alobalem a pečeme na 150º C asi 1 a půl až 2 hodiny! Lančmít má na řezu drobnější pěknou mozaiku.
Zveřejněno 21. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q33y
Moje poznámka
Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q33y
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 3 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 19 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Tématické fráze:
lancmit v troube,
lanschmit z mletého masa,
mleté maso v šunkovaru,
lančmít v šunkovaru,
luncheon meat ze šunkovaru,
vepřovy luncheon meat recepty,
lančmít,
jak zpracovat větší množství bucku,
krkovice v šunkovaru,
lančmít se spagetami
Suroviny:
bůček,
pečeně vepřová,
krkovice vepřová,
kýta vepřová,
sůl,
rychlosůl,
pepř,
vývar vepřový
Komentáře (7)