Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aspik se špekáčkovými utopenci

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku dáme vodu, cukr, sůl a ocet a necháme přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, necháme mírně vychladnout a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme cca 10 minut nabobtnat. Krok 2: Mezitím nadrobno nakrájíme utopence, okurku a cibuli. Suroviny dáme do mísy, zalijeme nálevem a promícháme. Krok 3: Směs nalijeme do silikonové formy na srnčí hřbet, nebo do jiných tvořítek a dáme uležet do chladna, nejlépe do druhého dne.

Zveřejněno 25. 9. 2019

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na aspik jsem použila Čertovské utopencehttps://www.toprecepty.cz/recept/61560-utopenci-v-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aspik se špekáčkovými utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o5LY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aspik se špekáčkovými utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o5LY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

MamlajdaD: Moc děkuji:-8:-K

Anna Kocikova: Přeji úplné a brzké uzdravení :yes: :-K a držím všechny palce:-D:yes: :yes: Moc zdravím!:-K:-K

MamlajdaD: Teď ležím v nemocnici,ale po návratu domů každopádně udělám:-8Už se těším<3

Eja57: Děkuji:-):-K

Anna Kocikova: no ty bábovičky v odkazu jsou:yes::yes::yes: dobré určitě a jíme i očima a jsou rozkošné...

Anna Kocikova: Protože jde o recept slavné herečky, poslala jsem ho v nezměněné podobě.:-8;-) Veškeré úpravy jsou na každém, kdo recept vyzkouší. :-D Také jsem upravovala, některé úpravy jsem si připsala pod recept a určitě jsem neokyselila víc vývaru, než bylo potřebí, ale vývaru jsem nedělala moc, aby byl opravdu silný. ;-) Reagovala jsem na vaší větu, že máte aspiky v oblibě. :-D Proto jsem recept poslala, nám to opravdu moc chutnalo. :-D:yes: Doufám, že si také pochutnáte!:yes:;-):-K Pokud vám bude opravdu chutnat, můžete třeba i nafotit a napsal variaci na tento recept, to by bylo moc fajn, tady v komentářích recept zapadne. Přeji dobrou chuť a zdravím!:-K:-K

MamlajdaD: Maruško,děkuji Vám za přidaný recept:-KChuťově budou tyto kopečky určitě moc dobré a já to moc ráda vyzkouším:yes:Želatiny dám asi o něco víc a ocet přidám až do odebraného množství vývaru.Příjde mi zbytečné okyselit celý litr vody.Když vařím kuřecí polévku(vývar)a zbude mi,tak společně s obraným masem dělávám takovou malou,želatinovou chuťovkuhttps://www.toprecepty.cz/recept/39862-sulc-huspen...
A s přidáním Majolky® a hořčice si na"kopečcích" doma určitě pochutnáme:-QJeště jednou díky za recept:-K

arabam (administrátor): Děkuji za opravu a zdravím!:-K

arabam: moc děkujeme:-)

Psaní vzkazů - v určité situaci se skutečně nezobrazila stránka pro psaní vzkazu (proto to někomu šlo, někomu ne), to jsem opravil. Zahození textu při chybě ve vzkazu je také vyřešeno a text se zachová.

casino: Na chybějící nápovědný text jsem nenarazil. Můžete mi prosím poslat odkaz na stránku, kde se to stalo? Klidně vzkazem, děkuji.

Anna Kocikova: Děkuji za milý komentář. :-8 Recept, který jsem vám chtěla poslat k vyzkoušení je moc chutný a i když to není vaječná tlačenka, má i přes přidanou majonézu blíž k aspikům. ;-) Pokud dovolíte, vložím ho sem tedy veřejně do komentářů, třeba si ho ještě někdo rád vyzkouší. Moc zdravím!:-K:-K
LÍDINY BÍLÉ KOPEČKY - RECEPTY JIŘINY BOHDALOVÉ
Do litru osolené vody se 3-4 lžícemi octa dáme vařit větší drůbeží drůbky nebo půlku kuřete. Uvařené nakrájíme a dáme zpět do vývaru.
2-3 lžíce želatiny necháme nabobtnat ve vodě (želatinu připravíme dřív, než dáme vařit kuře). Do vroucího vývaru přidáme nabobtnalou želatinu a už nevaříme. Dáme vychladnout. Do mísy dáme 2 Majolky®, 2 lžíce hořčice a 2 nastrouhané kyselé okurky. Rozředíme trochou nálevu z okurek nebo šlehačkou (smetanou). Vychladlý vývar s kuřecím masem smícháme s touto "tatarkou". Nalijeme do mističek vypláchnutých studenou vodou a dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním vyklopíme. Jsou k tomu dobré briošky.
(Do vývaru s kuřecího masa jsem přidala ½ lžičky soli. Vývar nepoužijeme všechen, ale před přidáním kuřecího masa a želatiny si jej odměříme, použijeme množství podle návodu na sáčku se želatinou!!!! Můžeme přidat proužky nakládané kapie.)

MamlajdaD: Maruško,děkuji:-KJsem ráda,že se recept líbí:-8Majonezou i tatarskou omáčku také někdy v kombinaci s želatinou používám,ale tomu už u nás neříkáme aspik,ale vaječná tlačenka:-)https://www.toprecepty.cz/recept/59983-vajecna-tla...

hosta (moderátorka): Moc děkuji! :yes::-K Zdravím!:-K:-K

Chyby, které jste zde popsali, jsem nahlásila adminům, snad to Tomáš brzy opraví.

Lenunka: Dík za komentář!;-):-8 No smazání textu je tedy pěkně k vzteku, si myslím. Tak nemám "skvrny na slunci" jen já. :-D Ale mně už při opětovném zkoušení před chvílí bylo sdělěno, že na odstranění chyby se pracuje. Tak uvidíme. Díky a zdravím! :-K:-K

mě to teda blbne taky, dala jsem odpovědět na zprávu, psala jsem jakou dobu a po "odeslat" mi červeně vyskočilo "NEVYPLNIL JSTE PŘEDMĚT ZPRÁVY" a celý text fuč...u odpovědi by měl předmět zprávy zůstat stejný automaticky :-(

Eja57: Tak asi jsou u mně nějaké skvrny na slunci. :-D:-D:-D Dík za komentář. Zdravím! :-K:-K

casino: Vy jste asi náramný šibal;-):-D:-D:yes: Ale děkuji za komentář.:yes: Zdravím!:-K

MamlajdaD: já jsem teď odeslala SZ úplně v pohodě...

MamlajdaD:
Já mám DNES zase problém s nejnovějšími recepty vpravo, pokud mají v názvu tři tečky. Dříve se po najetí kurzorem ukázal celý název a dnes neééé 8-(

tejaja (moderátorka): Ale vždyť já jsem přihlášená, nikdy jsem s posíláním vzkazů neměla problémy. Asi dvakrát nebo třikrát mně to dnes nahlásilo "Chyba 403 - nemáte oprávnění prohlížet tyto stránky" (nic jsem nechtěla prohlížet), nakonec prý: Chyba 500 - chyba servru. Takže na mojí straně snad chyba nebude. Nebo se pletu? Jen chci nápravu, pokud je to možné. Tohle se mi ještě nestalo, proto se na to ptám. Děkuji za možné vyřešení.

MamlajdaD: Ak nie si prihlásená, vzkaz nepošleš. Musíš sa prihlásiť. Vpravo hore. Nick + heslo.;-)

Moderátorky: už několik hodin mi nejde rozkliknout "vzkaz" pro Anna Kocíková, chtěla jsem jen poslat ten recept. Dozvěděla jsem se, že jsem "nepřihlášen". Mohlo by to jít nějak opravit? Děkuji! ;-):-K

Anna Kocikova: Ten recept opravdu vypadá dobře, máte i moc pěknou fotku. Já aspiky moc často nedělám, Ale poslední, který jsem dělala pro nějakou rodinnou sešlost, byl od Jiřiny Bohdalové a sklidil velký úspěch, lépe chutnal, než vypadal.;-):-D:-D Protože se do aspiku přidává majonéza, není aspik čirý, to je ta vada na vzhledu, musí se ozdobit okolo. Ale je vynikající.:yes: Moc vás zdravím!:-K:-K

Ivana Ch: Aspik máme moc rádi:-QDělám se vším možným,z utopenců to byla moje premiera:-D

Utopence v aspiku milujeme

Tématické fráze:
utopenci v aspiku recept, utopenec v aspiku, utopenec v aspiku recept, recept utopenci v aspiku, utopenci recepty, náprava v aspiku, aspik jako utopenci, utopenci recept, aspik z utopence, aspik z utopenců, nalev na aspik, aspik recept, recept na utopence v aspiku, recept - utopenci, sladkokyselý nálev na aspik, aspikové variace, recept na utopence, utopenci v aspiku, čertovští utopenci

Suroviny:
okurka čerstvá, cibule, voda, cukr krupice, sůl, ocet,

Přidat fotografie receptu